Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Június 11. 09:11, csütörtök | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Rendőrházaspár vette át a felújított szolgálati lakását Kertvárosban

Rendőrházaspár vette át a felújított szolgálati lakását Kertvárosban

Esztergom-Kertvárosban újított fel Esztergom önkormányzata egy családi házat annak a két rendőrnek, akik április 1-től teljesítenek szolgálatot az esztergomi kapitányságon.

Az önkormányzat közel négy millió forintot költött az ingatlanra, mely a rendőrházaspár és fiuk, Levente mellett Nínó nevű szolgálati kutyájuknak is otthona lett.

A szolgálati lakást Romanek Etelka polgármester és Farkas Gábor rendőr ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át a két járőrvezetőnek ünnepélyes keretek között.

Romanek Etelka az átadás kapcsán a elmondta, hogy néhány hónappal ezelőtt az Esztergomi Rendőrkapitányság azzal kereste fel az önkormányzatot, hogy a város támogatását kérik két rendőr lakhatásának biztosításában. A Damjanich úti épület már régebb óta lakatlan volt, azt az önkormányzat közel 4 millió forintból felújíttatta. A polgármester annak az örömének is hangot adott nyilatkozatában, hogy a szolgálati lakással támogatott rendőr házaspár valamint Nínó nevű szolgálati kutyájuk tovább erősíti a város közbiztonságát.

Farkas Gábor rendőr ezredes a házátadó kapcsán többek között úgy nyilatkozott: az önkormányzat tulajdonába lévő kertvárosi ingatlant Esztergom vezetése bérlési joggal a helyi rendőrségnek adta át. A felújítással lakhatóvá tett épületben egy olyan rendőr házaspár kapott helyet, akik korábban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon teljesítettek szolgálatot, mondta Farkas Gábor, majd hozzátette, a két ifjú rendőr Esztergom közterületén folytat majd szolgálatot, a feleség szolgálati kutyájával, Nínóval.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.