Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 30. 11:14, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

RENDŐRÖK A TEMETŐKNÉL

RENDŐRÖK A TEMETŐKNÉL

A cél, hogy a szeretteikre emlékezők ne váljanak bűncselekmény sértettjeivé vagy balesetek áldozatává.

Komárom-Esztergom megyében már a Halottak napját megelőző napokban megkezdte bűn- és balesetmegelőző tevékenységét a rendőrség. Az egyenruhások személyes jelenlétükkel a lakosság szubjektív biztonságérzetét kívánják növelni. A rendőrök gyalogosan járják körbe a megye sírkertjeit. Szolgálatellátásuk során a temetőkbe is bemennek, hogy az állampolgárok nyugodtan emlékezhessenek szeretteikre.

A bűncselekmények megelőzése érdekében az emberek is sokat tehetnek. Erre hívja fel a Komárom-Esztergom megyében élők és Mindenszentek, Halottak napja alkalmából a megyébe látogatók figyelmét a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság azokon a bűnmegelőzési kiadványokon, melyeket a megye valamennyi temetőjénél kihelyeztek a rendőrök. A síremlékekhez gépjárművel érkezőket arra kéri a rendőrség, hogy ne hagyjanak semmit autójukban! Nagyobb összegű készpénzt és értékeket pedig ne vigyenek magukkal! Az autó indító kulcsát tartsák maguknál, hogy azt ne tudja illetéktelen megszerezni! Amennyiben lehetőség van rá, parkoljanak őrzött parkolóban! Az esti órákban pedig olyan helyet válasszanak, ahol jó a közvilágítás, illetőleg a parkolóhely belátható és forgalmas!

Ezekben a napokban a közúti forgalom sűrűsége a többszörösére nő, és a balesetveszély még tovább fokozódik, ha a megszokottnál lassúbb haladást lehetővé tévő zsúfolt utakon a járművezetők elveszítik türelmüket. A meggondolatlan és felelőtlen kockázatvállalás mindenképpen kerülni kell, hiszen gyakran vezet közlekedési balesethez, amelynek a kimenetele előre soha nem jósolható meg. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy súlyos sérülés, vagy közúti tragédia már alacsony haladási sebesség mellett is bekövetkezhet.

A balesetek megelőzése érdekében az elkövetkező napokban a közutakon, valamint a temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők, amely elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul. A segítő, vigyázó jelenlétet csakúgy, mint az elmúlt években, idén is a polgárőrökkel együttműködve biztosítják a rendőrök.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek a balesetek megelőzése érdekében, kellő körültekintéssel és a szabályok betartásával.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT