Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 16. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rendszerbe állt a TURUL – gyakorlatoztak az önkéntes mentők

Rendszerbe állt a TURUL – gyakorlatoztak az önkéntes mentők

Megtartotta rendszerbe állító gyakorlatát a TURUL Mentőcsoport, Komárom-Esztergom megye önkéntes mentőszervezete a minap.

A gyakorlat április 13-án reggel 8 órakor kezdődött a katasztrófavédelmi igazgatóság tanácstermében, ahol a mentőcsoport vezetője Sikrai Attila tűzoltó alezredes eligazítást tartott, ismertette az egyes csoportok feladatait, majd Gulyás László tűzoltó hadnagy beosztotta a csoportokat, végül Benke István tűzoltó hadnagy munkavédelmi oktatásban részesítette a tagokat.

A gyakorlat Tatán az Építők Parkjában folytatódott, ahol a mentőcsoport felállította a műveleti bázist. Kijelölték az alvó, az infokommunikációs és a logisztikai sátor helyét, majd a az egyes csoportok felállították a számukra kiszabott sátrakat.

Turul mentő, önkéntes mentőcsoport, Komárom-Esztergom megye

A műveleti bázisról a mentőcsoport átvonult a 10. számú főút Által-ért keresztező szakaszára, ahol a veszélyhelyzeti felderítő csoport felderítést végzett, majd ez alapján a mentőszervezet megkezdte a védekezést. Nyúlgátat építettek, vízátemelési feladatokat végeztek, védekeztek szivárgás és buzgár ellen.

A gyakorlatot Czomba Péter tűzoltó ezredes, megyei igazgató és Erdélyi István tűzoltó ezredes, igazgató helyettes ellenőrizte.

A rendszerbe állító gyakorlat sikeres volt, megfelelt értékelést kapott - olvasható a megyei katasztrófavédelem közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.