Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Március 27. 17:54, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Rengeteg mindent fejleszt a gyermekjóga a Zöld Óvodában

Rengeteg mindent fejleszt a gyermekjóga a Zöld Óvodában

Ingyenes gyermekjóga foglalkozáson vehet részt tavaly novembertől az Esztergomi Zöld Óvoda minden óvodása péntek délelőttönként.

A jóga foglakozás vezetője Tóth Szilvia, Sarasvati Gyermekjóga oktató.

Mi is a gyermekjóga?
A 3-7 éves gyerekek mesével, dalokkal, mondókákkal, drámajátékkal egybekötött nagymozgásos utánzáson alapuló feladatok során ismerkednek meg és sajátítják el a jóga ászanákat (gyakorlatokat). Az utánzás leginkább állatok utánzásával történik (Legyél cica, kutyus, oroszlán, gólya stb!).

A feladatok a megfelelési kényszer, versengés és kudarcélmények kizárásával játékosan együttműködésre, fegyelmezettségre és önállóságra nevelnek.
A mozgásos feladatok, játékok a gyermekek egyéni fejlettségi szintjéhez igazodnak, a feladatokat nem lehet „rosszul” csinálni, így minden gyermek sikerélményben részesül.

Az ovis jóga célja az ászanákkal való ismerkedésen túl a mozgásfejlesztés (nagymozgástól a finom mozgásig). A helyes testtartás megtartása, a gerincferdülés és lúdtalp kialakulásának megelőzése. A helyes légzés, testsúly megőrzése. A jobb és bal agyfélteke összehangolása, az egyensúlyérzék fejlesztése, az immunrendszer erősítése, valamint az érzelmi intelligencia fejlesztése és az egészséges életmódra nevelés. Ezeken kívül kiválóan alkalmazható figyelemhiány, koncentrációs zavarok, stressz, feszültség, idegesség kezelésére, hiperaktivitás levezetésére, diszgráfia, diszlexia, diszkalkulia megelőzésére, megmaradt csecsemőkori reflexek leépítésére.

A jógázó gyerekek bátrabbakká válnak, jobban kezelik a stresszhelyzeteket, könnyebben ellazulnak, mélyebbé válik az alvásuk. Megtanulják, hogyan működik a testük és mindezt könnyedén, játékos formában.

Az elmúlt hónapok tapasztalatai mindezen pozitív hatások jelentkezését igazolják.

A Zöld Óvodába járó gyerekek május végéig vesznek részt az ingyenes gyermekjógán, majdnyári pihenő után szeptembertől újult erővel és lelkesedéssel vehetik birtokba a jól felszerelt tornatermet és a jógaszőnyegeket.

Címkék: jóga, Zöld óvoda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.