Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Október 15. 10:19, szombat | Kék hírek
Forrás: mti

Részeg volt a babakocsit toló nőt elütő sofőr, a cserbenhagyás után elvegyült a járókelők közt

Részeg volt a babakocsit toló nőt elütő sofőr, a cserbenhagyás után elvegyült a járókelők közt

Részegen autózott a szentendrei Kálvária úton az a fiatalember, aki csütörtök este elütött egy babakocsit toló nőt, majd tovább hajtott. Az anya és két hónapos gyermeke megsérült

- tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-t. Gyugyi Csilla közlése szerint a Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta a sofőr előzetes letartóztatását.

A szóvivő a nyomozás eddigi adatai alapján elmondta: a férfi ittasan vezetett Szentendre utcáin, s épp a Kálvária úton haladt, amikor a részegségből eredő figyelmetlensége miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldalra, s ott a gépkocsi elejével hátulról nekiütközött egy, az úton babakocsit toló nőnek.

Az ütközés következtében a nő az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre, míg a babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel 17 méterre, a füves útpadkára zuhant.

A sofőr megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között.

A cserbenhagyó gázolót a friss személyleírások alapján a rendőrök felismerték a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették. A baleset következtében a gyermek könnyű, az anya súlyos sérüléseket szenvedett - tájékoztatott a szóvivő.

A férfit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják. Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított azért hajtott el a baleset helyszínéről, hogy a felelősségre vonás alól meneküljön, s csupán személyes érdeklődésből, s nem azért tért vissza, hogy jelentkezzen a rendőröknél. Ezért okkal feltehető, hogy szabadlábon védekezve elszökne a hatóságok elől. Fennáll annak a veszélye is, hogy tárgyi bizonyítékok, tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozás sikerét.

Ezért indítványozzák a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését, melyre szombat délután kerülhet sor - mondta Gyugyi Csilla.

Az MTI mentőktől származó információja szerint az anyát csonttöréssel és agyrázkódással, míg gyermekét fejsérülés gyanújával vitték kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.