Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. November 19. 08:53, kedd | Helyi
Forrás: Városháza

Részlegesen helyreállított közvilágítás Esztergomban

Részlegesen helyreállított közvilágítás Esztergomban

Szombaton négy kosaras autóval is zajlott Esztergom közvilágításának a helyreállítása. A Városháza közleményben fejtette ki, hogy melyik utcákat érintették a munkálatok.

Múlt szombaton az önkormányzat új közvilágítási szolgáltatója négy kosaras autóval egész nap a város utcáit járta, hogy az előző szolgáltató által kiszedett izzók helyére az új, immár önkormányzati tulajdonú, korszerű, ledes technológiával készülő lámpatesteket visszaszerelje. Két csoport a kertvárosi utcákat ellenőrizte végig, kettő pedig Szentgyörgymezőn, illetve az esztergomi hegyi utcákon végezte a részleges helyreállítást.

A Szentgyörmezői lakóparkban és a környező utcákban összesen 80 világítótest került beszerelésre, mivel azonban a lámpákat kezelő trafószekrényekhez is hozzányúltak, illetve oszloponként a biztosítékot is sok helyen kiszerelték, így a múlt hétvégén a Széchy Dénes, Rényi Rezső, Földműves, Leiningen, Kopátsy, Géza fejedelem, Gizella királyné, Szent Kinga, Garam, Barkóczy, Balassa, Szent György, Kiss Ernő és Aulich utcákban beszerelt világítótestek még nem mindenhol üzemelnek. A szerelőknek ezekben az utcákban a kivett biztosítékokat pótolniuk kell, hogy a lámpák valóban világítsanak - a szolgáltató ígérete szerint ez a következő két hétben meg fog történni.

Részlegesen helyreállított közvilágítás Esztergomban

Esztergomban ezeken kívül a Petz, Vasas, Terézia, Erzsébet királyné, Galagonyás, Honvéd utcák, Szamárhegyen az Akácos út, Esztergom-kertvárosban pedig a Határ, Dobó István, Wesselényi, Vízimalom, Eperjesi, Sátorkői, Kassai, Hőtáv, Kinizsi, Erkel, Eperjesi, Temesvári, Vasút utcák közvilágítás szolgáltatása lett részlegesen helyreállítva. A Veszprémből, Székesfehérvárról és Tatabányáról érkező kosaras autók a hétvégén összesen több mint 300 ledes lámpatestet szereltek fel. Ahol a most szerelt kandeláberek továbbra sem adnak fényt, ott szükség lesz egy második szervizkörre is, melynek keretében a szerelők az egyes kivett biztosítékokat pótolják, illetve a lámpákhoz tartozó trafószekrényeket ellenőrzik.

A részleges visszakapcsolás tovább folyik, az Önkormányzat arra kéri a lakókat, hogy ha olyan kosaras autót látnak az utcában, amelyik világítótesteket távolít el, úgy azt azonnal jelezzék az Esztergomi Rendőrkapitányság, vagy az Önkormányzat felé a 06-30/681-0130-as telefonszámon – olvasható a Városháza közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.