Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 25. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Rg-vb: olasz arany, a magyar csapat 14., kevéssel maradt le Londonról

Rg-vb: olasz arany, a magyar csapat 14., kevéssel maradt le Londonról

Megszületett az első nem orosz aranyérem a montpellier-i olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon: Olaszország „arany pillangócskái” nyerték meg a női kéziszercsapatok összetett versenyét.

Oroszország egy hiba következtében csak a 2. helyre ért be, a bronzérem Bulgáriáé, a nagy éremesélyesek közül a fehéroroszok nagyon csúnyán elszúrták egyik gyakorlatukat, így leszorultak a dobogóról. A magyar kéziszercsapat (Buda Julianna, Hauser Judith, Katona Barbara, Kohlhoffer Fanni, Korom Anna, Topic Dária) a 14. helyen végzett – négy tizeddel maradt le a londoni kvalifikációs előolimpiáról.

A magyar lányok két jó gyakorlatot mutattak be, de hiába a kifejezetten erős végrehajtás – a konkurenciánál alacsonyabb nehézségi pontszámokat nem sikerült kompenzálni. Összehasonlításul: a magyar csapat elé kerültek közül kettő kivételével (a kvalifikációról szintén lemaradó azeri és a továbbjutó görög csapat) mindegyiknek volt legalább egy 26 pont fölötti gyakorlata, és mindegyikük nehézségi pontszáma (amely a végleges pontszám harmada) is azonos vagy magasabb volt a magyarokénál . Így aztán sajnos olyan csapatok is a mieink előtt végeztek, akik több hibát is elkövettek – hiába volt a kitűnő végrehajtás...

„Nagyon el vagyunk keseredve, egyelőre nem találjuk a szavakat. Az az igazság, hogy jómagam több mint 30 éve kezdtem a sportágat, soha nem hibáztattam a bírókat, mert mindig magunkban szoktam keresni a hibát. De most nem tudom magunkban keresni, nem volt ejtés, nem volt rontás. Ez van, egyelőre annyira nem találjuk a helyünket, hogy még le sem tudtunk ülni a lányokkal megbeszélni a helyzetet. A csapat számára, amely az elmúlt időszakot kőkeményen végigdolgozta, elszállt az olimpia, marad Vass Dóra, aki januárban szerezhet kvótát a londoni tesztversenyen" – értékelt Sinkó Andrea szövetségi kapitány.

Olaszország, Oroszország, Bulgária, Fehéroroszország, Japán és Németország londoni olimpiai kvótát szerzett, Ukrajna, Svájc, Franciaország, Izrael, Görögország és Spanyolország négy helyért vív meg a januári előolimpián. Nagy meglepetés, hogy a 2008-as olimpiai ezüstérmes Kína lemondhat az olimpiai kvalifikációról. Olaszország sorozatban harmadszor lett világbajnok 2009-es és 2010-es elsősége után – és az olimpián is esélyes lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.