Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 13. 06:00, szombat | Sport
Forrás: mti

Rio 2016 - Komoly éremesély nélkül szombaton

Rio 2016 - Komoly éremesély nélkül szombaton

A magyar küldöttség tagjai hat sportágban szerepelnek a riói olimpia nyolcadik, szombati versenynapján, de komoly éremszerzési esélyük nem lesz.

Atlétikában a döntőben lép a dobókörbe a diszkoszvető Kővágó Zoltán: az athéni játékokon ezüstérmes nehézatléta ezúttal kilencedikként jutott a fináléba. Rajta kívül befejezi kétnapos szereplését a két hétpróbázó, Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia.

Evezésben Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban a C döntőben fejezi be szereplését, a 13-18. helyért száll vízre, és a papírforma alapján a tollaslabdázó Sárosi Laura is utoljára versenyez Rióban. Utóbbi második, utolsó csoportmeccsét játssza majd az esélyesebb kanadai Michelle Livel, miután az első mérkőzésén simán kikapott.

Úszásban befejeződnek a küzdelmek szombaton: a pénteki előcsatározások függvényében Gyurta Gergely és Rasovszky Kristóf 1500 méter gyorson, míg Molnár Flóra 50 méter gyorson lehet érdekelt a zárónapi fináléban, de egyikük részvétele sem valószínű. A férfi 4x100 méteres vegyesváltónak viszont jó esélye van a finálés szereplésre.

A női vízilabda-válogatott egy-egy győzelem és vereség után a címvédő amerikaiakkal küzd meg utolsó csoportmeccsén. A továbbjutást nem befolyásolja a találkozó kimenetele, mivel a négyes minden tagja negyeddöntőbe kerül, csak nem mindegy, hogy hányadik helyen.

Vitorlázásban folytatja szereplését a jelenleg harmadik helyen álló Berecz Zsombor, aki a Finndingi hajóosztály 7-8. futamában száll vízre. Férfi Laserben Vadnai Benjámin, a nőiben pedig Érdi Mária lesz érdekelt a 9-10. futamban, ahhoz, hogy ott lehessenek az éremfutamban, az első tíz közé kell kerülniük.

Címkék: érem, olimpia, rio

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.