Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2012. November 27. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: lvp / fotó: kemoh

Ritka példa Tát – megújult az általános iskola

Ritka példa Tát – megújult az általános iskola

Ünnepélyes keretek között adták át Táton az Új Széchenyi Terv keretében felújított III. Béla Általános Iskolát szombaton. Az intézmény a korszerűsítésnek köszönhetően jelentős fenntartási költséget spórolhat meg.

A táti iskola projektzáró eseményen Völner Pál, infrastuktúráért felelős államtitkár és Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke mondott ünnepi beszédet szombaton. Völner Pál kifejtette, hogy Tát folyamatosan fejlődik, a nagyközség pedig nagyszerűen és tervszerűen használja ki a pályázati lehetőségeket, ráadásul úgy, hogy a költségvetése sem borult fel az elmúlt időszakban, a pályázati önerőket pedig hitelfelvétele nélkül tudta biztosítani mindegyik beruházáshoz.

Popovics György leszögezte, Tát egy követendő példa, különösen mivel a fejleszts kivitelezési munkáit egy helyi konzorcium végezte el, így pedig a helyi vállalkozásoknak biztosított a település munkát.

Szenes Lajos polgármester ezt követően elmondta, hogy az önkormányzat sikeres pályázata tette lehetővé az iskola megújulását.

A korszerűsítés augusztus harmadikán kezdődött, mely során megújultak a falazatok és födémek, de új hőszigetelést és nyílászárókat is kapott az épület. Emellett a régi gázkazánokat kondenzációs rendszerű, időjárásfüggő vezérlésű gázkazánokra cserélte ki a kivitelező. Mindezen felül a melegvizet napkollektoros rendszer és szolár tároló biztosítja. Az iskola napcella rendszert is kapott, mely az előállított villamos energiát az elektromos hálózatra termeli vissza, ezáltal jelentősen csökken az intézmény energia számlája.

Az ünnepséget az iskola tanulóinak műsora színesítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.