Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 27. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: lvp / fotó: kemoh

Ritka példa Tát – megújult az általános iskola

Ritka példa Tát – megújult az általános iskola

Ünnepélyes keretek között adták át Táton az Új Széchenyi Terv keretében felújított III. Béla Általános Iskolát szombaton. Az intézmény a korszerűsítésnek köszönhetően jelentős fenntartási költséget spórolhat meg.

A táti iskola projektzáró eseményen Völner Pál, infrastuktúráért felelős államtitkár és Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke mondott ünnepi beszédet szombaton. Völner Pál kifejtette, hogy Tát folyamatosan fejlődik, a nagyközség pedig nagyszerűen és tervszerűen használja ki a pályázati lehetőségeket, ráadásul úgy, hogy a költségvetése sem borult fel az elmúlt időszakban, a pályázati önerőket pedig hitelfelvétele nélkül tudta biztosítani mindegyik beruházáshoz.

Popovics György leszögezte, Tát egy követendő példa, különösen mivel a fejleszts kivitelezési munkáit egy helyi konzorcium végezte el, így pedig a helyi vállalkozásoknak biztosított a település munkát.

Szenes Lajos polgármester ezt követően elmondta, hogy az önkormányzat sikeres pályázata tette lehetővé az iskola megújulását.

A korszerűsítés augusztus harmadikán kezdődött, mely során megújultak a falazatok és födémek, de új hőszigetelést és nyílászárókat is kapott az épület. Emellett a régi gázkazánokat kondenzációs rendszerű, időjárásfüggő vezérlésű gázkazánokra cserélte ki a kivitelező. Mindezen felül a melegvizet napkollektoros rendszer és szolár tároló biztosítja. Az iskola napcella rendszert is kapott, mely az előállított villamos energiát az elektromos hálózatra termeli vissza, ezáltal jelentősen csökken az intézmény energia számlája.

Az ünnepséget az iskola tanulóinak műsora színesítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT