Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2019. Július 31. 15:41, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Robbanásveszélyt hárítottak el - Kitüntettek három esztergomi tűzoltót

Robbanásveszélyt hárítottak el - Kitüntettek három esztergomi tűzoltót

Hősies helytállásáért vehetett át elismerést több tűzoltó is július 31-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Rajtuk kívül kerek születésnapjukat ünneplőket is köszöntöttek.

Az elismeréseket és az ajándéktárgyakat Góra Zoltán vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az arra érdemeseknek a főigazgatóság vezetői és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók jelenlétében – közölte a katasztrófavédelem.

Hozzátéve, hogy Június 17-én tűz ütött ki egy családi ház garázsában Kertvárosban. Mire a város hivatásos tűzoltóegysége a helyszínre ért, a garázsban tárolt háztartási felszerelések, gépek, bútorok, ruhák teljes terjedelemben égtek, a tűz betört a konyha, illetve a fürdőszoba ablakán a családi házba, valamint átterjedt a szomszédba is, a garázs melletti ház tetőszerkezetére.

A rajból hárman önként jelentkeztek, hogy az égő épületből kivisznek három, közvetlen hőhatásnak kitett propánbutángáz-palackot. Ezzel sikerült megelőzni, hogy a palackok felhevüljenek, felrobbanjanak. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató kiemelkedő teljesítményéért Hősies Helytállásért elismerésben részesítette Morva Dániel törzszászlóst, az esztergomi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Magyarovics Bence őrmestert, beosztott tűzoltót, illetve Szakály Ádám őrmestert, beosztott tűzoltót.

Az elismerések, ajándéktárgyak átadását követően Góra Zoltán valamennyi érintettnek gratulált, közülük is kiemelte azokat a kollégákat, akik szolgálati időben, vagy azon kívül kiemelkedő helytállásukkal mutatnak példát a katasztrófavédelem teljes állományának. A tábornok a nyugállományba vonuló kollégának megköszönte munkáját és tartalmasan eltöltött nyugdíjas esztendőket kívánt. A születésnaposokhoz fordulva a főigazgató mindenkinek jó egészséget és boldog születésnapot kívánt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.