Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Június 30. 10:24, péntek | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Rögbissel erősít az esztergomi tűzoltóság

Rögbissel erősít az esztergomi tűzoltóság

Hat újonc kezdi meg a szolgálatot Komárom-Esztergom megyében, köztük Szakály Ádám Esztergomban. Az újonc lánglovag az Esztergomi Vitézek játékosa is egyben.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szerdán kibocsátó ünnepségén hetvenöt tiszthelyettes tett esküt és állnak szolgálatba az ország különböző hivatásos tűzoltó-parancsnokságain. Velük együtt már közel ezerkétszáz kiképzett tűzoltó került be az elmúlt öt évben a katasztrófavédelem rendszerébe.

A újonnan végzett hallgatók közül június 28-án hatan kezdték meg szolgálatukat a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában. Az őrmesterek jó eredménnyel végezték el a tűzoltó szakképzést. Kállai István és Ragány István Zoltán Komáromba, Szakály Ádám (képen balra) Esztergomba, Hetzmann Hubert Zoltán,

Szabó Márk és Szlezák Ákos Tatabányára kerülnek beosztott tűzoltói beosztásba.

Az igazgatóság szakterületi vezetői tájékoztatást adtak számukra a tűzoltó, az iparbiztonsági, a polgári védelmi, a műveletirányítási és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat feladatrendszeréről, illetve a Humán Szolgálat vezetője a szolgálatteljesítéssel kapcsolatos jogosultságaikat és kötelezettségeiket ismertette. A tájékoztatót követően a munkatársakat a tatabányai parancsnok-helyettes vezette körbe a laktanyában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.