Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Augusztus 24. 10:01, hétfő | Helyi

Római repülőjegy: irány az Örök Város!

Római repülőjegy: irány az Örök Város!

Kevés olyan város létezik, amelynek területe annyira gazdag lenne látnivalókban, mint Rómáé.

Az Örök Város minden évben több millió turistát fogad, akik a történelmi múltú építmények mellett az olyan művészi értéket képviselő látnivalókat is rendre felkeresik, mint amilyen a Trevi-kút, vagy a Spanyol-lépcső. A területén látogatható Vatikánváros a katolikus egyház központjaként működik, és legnagyobb bevételi forrása természetesen a turizmus.

De ugyanakkor Róma a diadalívek, az antik épületek és fürdők, és természetesen a remek gasztronómia miatt is nagy népszerűségnek örvend. Összetéveszthetetlen utcaképei és a nevezetességek környékén szinte egész évben nagy számban fellelhető turisták látképe mind arról tanúskodnak, hogy valóban „minden út Rómába vezet”. A paravion.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy a római repülőjegy gyakorlatilag évszaktól függetlenül rendkívül keresett, s legyen szó nyaralásról, vagy egy rövid kirándulásról, az Örök Város semmit sem veszített vonzerejéből az évek során.

Nézzünk most néhány olyan nevezetességet, amelyek kihagyhatatlanok Olaszország fővárosában!

Történelmi múlt: a Colosseum

A Római Birodalom idejéből számos épület megmaradt, ám közülük kétségtelenül a leghíresebb a Colosseum. A Kr.u. 82-ben elkészült, monumentális építmény a nép szórakoztatását célozta, s a gladiátorok és vadállatok küzdelmei mellett a feljegyzések szerint még tengeri csaták rendezésére is alkalmas volt.

Mindez azt tanúsítja, hogy már akkoriban is kimagasló színvonalon állt az építkezés, s erre mi sem jobb példa, mint a Colosseum esetében is kialakított liftrendszert, melyen keresztül juttatták el az aréna szintjére a játékosokat. A történelem szerelmesei számára kihagyhatatlan nevezetesség a kissé már leromlott állapotában is pazar látványt nyújtó épület, s római repülőjegy vásárlást követően ez feltétlenül felkeresendő.

Vatikán, a katolikus egyház központja

Rómán belül, mintegy független államként kapott helyet a katolikus egyház állama, Vatikánváros. Saját vasúttal, televízióval, újsággal rendelkezik, és legfontosabb bevételi forrása a turizmus. Páratlan művészeti és építészeti alkotásokkal várja a látogatókat a Szent Péter-bazilika és a Szent Péter tér, a megszámlálhatatlanul sok vallási építménnyel, síremlékkel, múzeummal és szabadtéri szoborral, kúttal igazi kuriózumnak számít világviszonylatban is. Római repülőjegy vásárlás alkalmával érdemes úgy igazítani az indulás és az érkezés dátumát, hogy csak Vatikánváros felkeresése több napos programként szolgál.

A kutak és diadalívek városa

Rómában Titus diadalíve és Septimus Severus diadalíve mellett számos barokk kút is megtalálható. Közöttük talán a leglátványosabb a Trevi-kút, mely az előtte elterülő aprócska térhez mérten is monumentális méretekkel rendelkezik. A filmforgatások gyakori helyszínéül szolgáló látványosság medencéjébe dobott pénzérme állítólag gondoskodik arról, hogy még visszatérjünk az Örök Városba.

Erre a turisták igencsak vágyni is szoktak, hiszen Róma tömény kultúra, művészet, s mindez a történelmi múlt köntösében. A híres Spanyol-lépcső lábánál szintén egy népszerű szökőkút terül el, Bernini alkotása, a Fontana di Barcaccia, melynek sajátossága a vizében álló, kiszolgált hajóroncs különleges képe. Európa legnagyobb kültéri lépcsője általában hemzseg a turistáktól, feljutva azon pedig a Trinita dei Monti templomban gyönyörködhetnek az érdeklődők.

Angyalvár, az ókori síremlék

A Tiberis folyó kanyarulata már alapvetően festői környezetet teremt az építkezéshez, s ezt használták ki akkor is, amikor az ókorban Hadrianus császár síremlékének megépítésébe kezdtek. A Vatikántól nem messze elterülő, monumentális építmény még sokáig végső nyughelyként szolgált a császároknak és családtagjaiknak.

A történelmi események sajnos rányomták bélyegüket az Angyalvár történetére és állapotára, volt, hogy az uralkodók hamvait szentségtelenítették meg, de a mauzóleum márvány-, és bronzszobrai is megsemmisültek az ókori, középkori harcok során. Az Angyalhíd páratlan szépségű szobrai a mai napig láthatóak, és Bernini munkásságát dicsérik. A római repülőjegy tehát a történelem, az ókori világ és a művészi alkotások szerelmesei számára a legjobb választásnak bizonyul évszaktól függetlenül. Arra érdemes ügyelni, hogy lehetőleg minél több időt sikerüljön a városban tölteni, hiszen felfedeznivaló akad bőven területén!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.