Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2013. Szeptember 12. 07:56, csütörtök | Kék hírek
Forrás: police.hu

Romániában vásárolt gyereket magának egy váli házaspár.

Romániában vásárolt gyereket magának egy váli házaspár.

Gyereket 100 ezerért.

Lopás miatt tett feljelentést egy váli férfi a Bicskei Rendőrkapitányságon 2013. szeptember 9-én. A büntetőeljárás megindítását követően a nyomozók egy súlyosabb bűncselekményre is fényt derítettek.

A rendelkezésre álló információk alapján K. Lajos és felesége K. Lajosné váli lakosok ez év februárjában, Romániában egy családtól százezer forintért vásároltak meg egy 14 és fél éves gyermeket. A gyereket hivatalos iratokkal gyámságba vette a házaspár és úgy hozták Magyarországra, hogy dolgozzon nekik az év végéig. A megállapodás szerint az anya ezért kapta a pénzt, azonban a „vásárlók” arról nem tudtak, hogy a gyereknek nem ez volt az első gyámságba vétele és arról sem, hogy volt egy titkos megbízatása is. Ugyanis az édesanyja úgy bocsátotta útjára fiát, hogy a lehető legtöbb pénzt lopjon a munkaadóitól, amit küldjön haza, Romániába. A fiú tette is a dolgát és a bő fél év alatt milliós nagyságrendben lopta meg a házaspárt. Ennek kapcsán tett feljelentést K. Lajos Bicskén.

K. Lajost és feleségét K. Lajosnét emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásukra az ügyészség felé. A gyermek elhelyezéséről a nyomozók gondoskodtak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai kezdeményezték a romániai társszervekkel a kapcsolatfelvételt az anya felelősségre vonásával kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért