Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2013. Szeptember 12. 07:56, csütörtök | Kék hírek
Forrás: police.hu

Romániában vásárolt gyereket magának egy váli házaspár.

Romániában vásárolt gyereket magának egy váli házaspár.

Gyereket 100 ezerért.

Lopás miatt tett feljelentést egy váli férfi a Bicskei Rendőrkapitányságon 2013. szeptember 9-én. A büntetőeljárás megindítását követően a nyomozók egy súlyosabb bűncselekményre is fényt derítettek.

A rendelkezésre álló információk alapján K. Lajos és felesége K. Lajosné váli lakosok ez év februárjában, Romániában egy családtól százezer forintért vásároltak meg egy 14 és fél éves gyermeket. A gyereket hivatalos iratokkal gyámságba vette a házaspár és úgy hozták Magyarországra, hogy dolgozzon nekik az év végéig. A megállapodás szerint az anya ezért kapta a pénzt, azonban a „vásárlók” arról nem tudtak, hogy a gyereknek nem ez volt az első gyámságba vétele és arról sem, hogy volt egy titkos megbízatása is. Ugyanis az édesanyja úgy bocsátotta útjára fiát, hogy a lehető legtöbb pénzt lopjon a munkaadóitól, amit küldjön haza, Romániába. A fiú tette is a dolgát és a bő fél év alatt milliós nagyságrendben lopta meg a házaspárt. Ennek kapcsán tett feljelentést K. Lajos Bicskén.

K. Lajost és feleségét K. Lajosnét emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásukra az ügyészség felé. A gyermek elhelyezéséről a nyomozók gondoskodtak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai kezdeményezték a romániai társszervekkel a kapcsolatfelvételt az anya felelősségre vonásával kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 09:30, szerda | Kék hírek

Egyhetes razziát tartott a rendőrség, tizennégy embert gyanúsítanak emberkereskedelemmel

Tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében

2024. Június 25. 10:39, kedd | Kék hírek

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő magyar nőt

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő 41 éves magyar nőt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 25. 10:36, kedd | Kék hírek

Vonatokon, pályaudvarokon tart 24 órás ellenőrzést csütörtök reggeltől a rendőrség

Egy európai akció keretében tart ellenőrzést a rendőrség csütörtök reggeltől péntek reggelig vonatokon és pályaudvarokon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Kék hírek

Meghalt a vonattal ütköző autó mindhárom utasa Méránál

Mindhárom utasa meghalt annak az autónak, amely személyvonattal ütközött hétfő reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Méra közelében - közölte a MÁV Zrt. a Facebook-oldalán.