Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 02. 12:24, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Saját édesanyját ütötte ököllel

Saját édesanyját ütötte ököllel

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt az Esztergomi Járásbíróság kedden elítélte azt a férfit, aki az édesanyját bántalmazta, mert az meg akarta akadályozni, hogy a fia kidobja a gyógyszerét.

A férfi 2020. február 24-én 7 óra 30 perc körül meglátogatta édesanyját a dorogi lakásban. Az asszony és a fia között vita alakult ki, melynek során a vádlott észrevette, hogy édesanyja gyógyszert szed, ezért azt megfogta és közölte vele, hogy azokat kidobja – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a nőnek pánikbetegsége miatt van szüksége a gyógyszerre, ezért megpróbálta megakadályozni fiát abban, hogy a gyógyszert a WC-be dobja. A nő a konyhában a fiát a pólójánál fogva megpróbálta visszatartani, ekkor a férfi hirtelen hátrafordult és egy alkalommal, jobb kézzel, ököllel, kis-közepes erővel az édesanyját a bal arcán megütötte, majd a tarkójára is ráütött egyet, amitől a sértett összerogyott.
Az asszonynak nyolc napon belül gyógyuló arctáji sérülése keletkezett.

A vádlott bántalmazása alkalmas volt arra, hogy a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozzon – tette hozzá a vádhatóság.

Az elkövető büntetett előéletű, őt a bíróság 2018-ban kábítószer kereskedelem bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően 7 hónap börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

Az ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott tudomásul vette.

Korábbi cikkek:

Elítélték a talicskás betörőt

A Pázmány döntőjében kiderült, hogy kik a legnagyobb Bölcs-Észek

Lefejeléssel zárta le a parkolási vitát

Szökevényt keresnek a rendőrök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT