Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Október 22. 10:07, szombat | Helyi
Forrás: BK/InfoEsztergom.hu

Sakkmesterek Esztergomban – FIDE Open

Sakkmesterek Esztergomban – FIDE Open

Mintegy nyolcvan sakkozó érkezett a FIDE Open - IV. Esztergomi Kupára, melyet a Balassa iskola második emeletén lévő termekben rendeztek meg.

A Komárom-Esztergom Megyei Egyéni Bajnokság alcímet viselő háromnapos megmérettetés az esztergomi önkormányzat és a Balassa iskola támogatását is élvezte.

Az október 21-ei nyitónapon a város nevében köszöntöttem az ország minden részéből érkezett fiatal, felnőtt sakkozókat, akik mellett jelentős számban voltak általános iskolás korúak is. Köszöntőmben kiemeltem, hogy nagy öröm, hogy országos rangú kupát tartanak ebben a különleges és sajátságos sportágban, ahol az észbeli frissességnek, tapasztalatnak különös jelentősége van.

Mint a verseny szervezőitől, az esztergomi sakkozóktól megtudtuk, a IV. Esztergomi Kupán úgynevezett svájci rendszerben, két csoportban, hat fordulón keresztül, az aktuális FIDE szabályok szerint küzdenek meg egymással a sakkozók. A Balassa iskola 2. emeleti termeiben folyó sakk partik szabályosságára Horváth Csaba, FIDE-linence-szel rendelkező országos versenybíró ügyelt. A 80 induló között a végén az U2200-as kategóriában 5 helyezést osztanak ki a legjobbaknak, illetve a legjobb, nem díjazott ifjúsági, női és szenior versenyző különdíjat kap, de különdíjban részesül a legjobb esztergomi igazolású versenyző is. Az U1600-as kategóriában 3 helyezést adnak, illetve a legjobb 14 év alatti lány és fiú, valamint a legjobb 10 év alatti lány és fiú tárgyjutalomban részesül.

A verseny aktuális állása illetve a végeredmények a www.chess-results.com oldalon követhetők.

Címkék: esztergom, sakk, sakkmester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban