Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. Október 15. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: SI Esztergomi

Sakkversenyek futószalagon Esztergomban

Sakkversenyek futószalagon Esztergomban

Az Esztergomi Sakk Club az NB II-ben megkezdte a szereplését a 2021/2022-es bajnokságban, az első fordulóban Naszályra utaztak sakkozóink a tavaly még NB I-ben vitézkedő Géniusz Tata-Naszály csapatához.

Papírforma eredmény született, Szabó Marciék 9-3-ra kaptak ki a megye legjobb összetételű csapatától. Győzelmet szerzett: Ferencz István, döntetlenül: Pétervári Szabolcs, Szabó Ábel, Marosvári Gergő és Pásztor-Turák Péter végzett.

Október 31-én Zsámbék érkezik Esztergomba, győzni szeretnének sakkozóink.

November 6-án szombaton harmadik alkalommal emlékeznek Kovács Vilmos egykori sakkozóra, aki 2018-ban hunyt el. Svájci rendszerű gyermek sakkversenyre várják a 10 év alatti és a 10-18 év közötti ifjú sakkozókat. A küzdelem a Schweidel szálló konferencia termében kerül megrendezésre.

November 20-án szombaton szintén városunkban kerül megrendezésre a II. Aragónia Jolán nemzetközi rapid sakkverseny A és B csoportban, amely egyben Komárom-Esztergom megye nyílt rapid sakkbajnoksága. Az első ismert magyar női sakkozónak való emlékállításon a női sakkozókat kiemelten díjazzák.

A 200 ezer Ft összdíjazású versenyen az igazoltak a főcsoportban játszhatnak míg az 1600 Élő pont alattiak illetve a versenyengedéllyel nem rendelkezők a B csoportban indulhatnak. Bővebb versenykiírás a Magyar Sakkszövetség oldalán https://chess.hu/ii-aragoniai-jolan-fide-rapid-verseny/ és az Esztergomi Sakkiskola facebook oldalán https://www.facebook.com/esztergomi.sakkiskola/ megtalálható.

Mindkét rendezvényt Esztergom Város Önkormányzata is támogatja.

Borítókép: SI Esztergomi

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 13:39, szerda | Helyi

Karácsony és szilveszter között szünetel az ügyfélfogadás az esztergomi polgármesteri hivatalban

Az ún. igazgatási szünetről Schottner Norbert jegyző jelentetett meg közleményt a város honlapján a mai napon.

2021. December 01. 07:18, szerda | Helyi

Változik Torma László képviselő fogadóórája

Torma László képviselő december 6. napjára meghirdetett fogadóórája elmarad.

2021. November 30. 14:55, kedd | Helyi

Több helyen is megváltozik a forgalmi rend Esztergomban december 1-től

A Városfejlesztési Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság lakossági kérelmek, illetve hatósági és hivatali észrevételek alapján több ponton is módosította a város forgalmi rendjét, melyek december 1-től lépnek életbe.

2021. November 30. 14:20, kedd | Helyi

Dr. Vigh Lajos László látja el decembertől a 2.sz. felnőtt háziorvosi körzetet

A 2. számú háziorvosi körzetet 2021. december hó 02. napjától dr. Söröss Tamás helyett dr. Vigh Lajos László fogja ellátni.