Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 15. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: SI Esztergomi

Sakkversenyek futószalagon Esztergomban

Sakkversenyek futószalagon Esztergomban

Az Esztergomi Sakk Club az NB II-ben megkezdte a szereplését a 2021/2022-es bajnokságban, az első fordulóban Naszályra utaztak sakkozóink a tavaly még NB I-ben vitézkedő Géniusz Tata-Naszály csapatához.

Papírforma eredmény született, Szabó Marciék 9-3-ra kaptak ki a megye legjobb összetételű csapatától. Győzelmet szerzett: Ferencz István, döntetlenül: Pétervári Szabolcs, Szabó Ábel, Marosvári Gergő és Pásztor-Turák Péter végzett.

Október 31-én Zsámbék érkezik Esztergomba, győzni szeretnének sakkozóink.

November 6-án szombaton harmadik alkalommal emlékeznek Kovács Vilmos egykori sakkozóra, aki 2018-ban hunyt el. Svájci rendszerű gyermek sakkversenyre várják a 10 év alatti és a 10-18 év közötti ifjú sakkozókat. A küzdelem a Schweidel szálló konferencia termében kerül megrendezésre.

November 20-án szombaton szintén városunkban kerül megrendezésre a II. Aragónia Jolán nemzetközi rapid sakkverseny A és B csoportban, amely egyben Komárom-Esztergom megye nyílt rapid sakkbajnoksága. Az első ismert magyar női sakkozónak való emlékállításon a női sakkozókat kiemelten díjazzák.

A 200 ezer Ft összdíjazású versenyen az igazoltak a főcsoportban játszhatnak míg az 1600 Élő pont alattiak illetve a versenyengedéllyel nem rendelkezők a B csoportban indulhatnak. Bővebb versenykiírás a Magyar Sakkszövetség oldalán https://chess.hu/ii-aragoniai-jolan-fide-rapid-verseny/ és az Esztergomi Sakkiskola facebook oldalán https://www.facebook.com/esztergomi.sakkiskola/ megtalálható.

Mindkét rendezvényt Esztergom Város Önkormányzata is támogatja.

Borítókép: SI Esztergomi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT