Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2013. Január 27. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: KEMRFK

Segítségkérés sms-ben

Segítségkérés sms-ben

A hallássérültek és a beszédfogyatékosok részére már sms-ben is elérhető a megyei rendőr-főkapitányság és kapitányságai, hogy baj esetén a siketek, nagyothallók és beszédfogyatékosok is gyors segítséget kapjanak.

A hallássérültek és a beszédfogyatékosok részére már sms-ben is elérhető a megyei rendőr-főkapitányság és kapitányságai. Az új szolgáltatás célja, hogy a rendőrség baj esetén a siketek és nagyothallók, valamint a beszédfogyatékosok számára is biztosítsa a gyors segítséget.

Korábban komoly nehézséget okozott, hogy a hallássérültek és a beszédfogyatékosok egy esetleges krízishelyzetben nem, vagy csak segítséggel tudták telefonon keresztül elérni a rendőrséget. Erre a problémára kínál megoldást az új sms-szolgáltatás. A hallássérülteknek és beszédfogyatékosoknak elegendő egy szöveges üzenetet elküldeni a 06-20/9000-107-es telefonszámra, melynek tartalmaznia kell a segítséget kérő nevét, pontos tartózkodási helyét, valamint a segítségkérés okát.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosítására. Ezt támasztja alá az új szolgáltatás, valamint az Oroszlányi és a Tatabányai Rendőrkapitányság akadálymentesítése is. Az átalakításnak köszönhetően biztosítani tudjuk a fogyatékkal élők számára a kényelmes, biztonságos, értelmezhető ügyintézést. Már a bejutás is könnyebb lett az épületekbe, egy rámpát építettek a mozgásukban korlátozottak akadálymentes közlekedése érdekében, valamint személyi felvonót is beszereltek, hogy a különböző ügyintézési lehetőségek a mozgás- és látáskorlátozottak részére könnyebben elérhetővé váljanak. A látássérültek számára olyan információs táblák kerültek ki, melyek szín és hang alapján segítenek a tájékozódásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT