Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 25. 14:35, kedd | Belföld
Forrás: Kásler Miklós Facebook

Semmelweis-díjjal tüntette ki Kásler Miklós Karikó Katalint

Semmelweis-díjjal tüntette ki Kásler Miklós Karikó Katalint

A hírt nemrég maga az emberi erőforrások minisztere jelentette be közösségi oldalán.

A díjat az kaphatja meg, aki az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, vagy jelentős mértékben hozzájárul ilyen eredmény eléréséhez.


„Nagy örömmel adtam át Karikó Katalinnak, munkája és életműve elismeréseként a legrangosabb magyar egészségügyi kitüntetést, a Semmelweis-díjat.
Semmelweis és Kati munkássága között fontos párhuzam van. Mindketten hittek feltevésükben és a rengeteg nehézség ellenére rendületlenül gyakorolták hivatásukat a betegek és az egész emberiség javára. Végül pedig az idő és a tények őket igazolták.
Mélyen meghatott a gondolat, ami szerint szakmai pályánkat mindketten Szegeden kezdhettük el, akkor még nem sejtve, hogy évtizedekkel később ilyen jeles alkalomból láthatjuk viszont egymást.
Szívből gratulálok és bízom benne, hogy a számtalan hazai és nemzetközi elismerés mellett a Nobel-díj-bizottság is meghozza majd a tudományos eredményhez méltó döntést!”
-írta bejegyzésében a miniszter.

Fotók: Prof. Dr. Kásler Miklós Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.