Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Március 25. 10:23, hétfő | Helyi
Forrás: A Nagy Várostakarítók

Sikeres várostakarítás Esztergomban

Sikeres várostakarítás Esztergomban

Múlt szombaton több mint 100 önkéntes részvételével eredményesen és rendben lezajlott az ötödik Nagy Várostakarítás Esztergomban.

Az önkéntes várostakarítók reggel 9-től délután 5 óráig 20 köbméter szemetet és tavalyi avart gyűjtöttek össze a Kis-Duna parton, a Széchenyi téren és a Belvárosban. Emellett az interneten megadott szervezői telefonszám is rengeteget csörgött, így egy kisteherautó egész nap a város utcáit rótta, és szedte össze a környezetükre igényes lakók közterületről összeszedett szemeteszsákjait. A Szent Tamás hegyen, valamint az aranyhegyi lakótelep bizonyos részein több száz zsákot szedtek össze a szervezők, az összes összegyűjtött zsákok száma pedig meghaladta az 500-at. A múlt héten az önkormányzat által elindított, közhasznú munkások segítségével hétköznap végzett folyamatos takarítás, valamit az önkéntes várostakarítók munkája nyomán az ünnepre megszépült Esztergom. A szervezők a sikerre és az érdeklődésre való tekintettel a következő Nagy Várostakarítást a Föld Napja alkalmából április 20-án, szombaton tartják meg, bővebb információ az interneten (Facebook/ Nagy Várostakarítás) lesz található.

Reméljük, hogy egyre több lesz a tisztán tartott terület a városban, és így egyre többen kapnak kedvet hétvégente közösségi takarításra. Köszönet a lelkes résztvevőknek, a TÉrieknek, az Esztergomi TSz-nek, a Saubermacher Kft.-nek, a Bála Gálának, és minden névtelen és jóakaratú esztergominak!

A Nagy Várostakarítók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT