Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 10. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Sikeresen tesztelte az első vonat az esztergomi vonalat

Sikeresen tesztelte az első vonat az esztergomi vonalat

Sikeresen bejárta múlt héten az első tesztvonat az Esztergom-Piliscsaba közötti vasúti szakaszt, melyen szeptembertől a tervek szerint már ismét vonatozhatunk.

Végigjárta oda-vissza az első személyszállító vonat múlt héten az Esztergom-Piliscsaba vasúti szakaszt, melyen a kivitelező és a szakemberek, köztük a Nemzeti Közlekedési Hatóság és az alvállalkozók képviselői arról győződtek meg, hogy a pálya alkalmas a 70, valamint a 80 és 100 kilométeres sebességre. A tesztúton kiderült, hogy a Piliscsaba és Dorog között szinte zajtalan a haladás, ám Esztergom és Dorog között kisebb, szinte csak a pályán dolgozó szakemberek előtt feltűnő rázkódások akadtak. A szakértők szerint mindez köszönhető annak, hogy a régi felépítményt ezen a szakaszon nem egy teljesen új váltotta fel, hanem a régit újították fel, írta az Indóház vasúti magazin.

Az igazi főpróba a tervek szerint augusztusban lesz, előtte azonban júliusban befejeződik a kivitelezés ezen a szakaszon, majd következhet a műszaki átadás, szeptemberben pedig megindulhat a forgalom.

Ezzel párhuzamosan természetese zajlanak a Pilisvörösvár–Piliscsaba és az Óbuda-Pilisvörösvár szakaszok munkái is, előbbi részben kétvágányos lesz, míg utóbbit teljes egészében kétvágányosra tervezi a beruházó.

A pálya felújítás mellett Esztergomtól Budapestig összesen 16 állomáson és megállóhelyen –Esztergomban, Esztergom-Kertvárosban és Dorogon is – épül új P+R parkoló és B+R kerékpár-tároló. Ezenfelül pedig majd magasperonok segítik a ki és a beszállást.

Év végéig átadja a beruházó az Esztergom–Pilisvörösvár vasúti szakaszt is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.