Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2011. Október 24. 14:41, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Simoncelli nem élte túl tragikus balesetét Sepangban

Simoncelli nem élte túl tragikus balesetét Sepangban

Az orvosok nem tudták megmenteni az olasz Marco Simoncelli életét, aki súlyos balesetet szenvedett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján a második körben.

A királykategóriában szereplő Marco Simoncelli a 11-es kanyarban elcsúszott, s a mögötte haladó Valentino Rossi, illetve Colin Edwards útjába került, akik már nem tudták elkerülni az ütközést, és nekimentek az olasz motorosnak.

A két versenyző olyan szerencsétlenül ütközött a földön csúszó Simoncellinek, hogy leesett a sisakja, és eszméletlenül feküdt az aszfaltcsíkon.

A futamot azonnal leintették, és a versenybírók némi várakozás után úgy döntöttek, hogy nem is indítják újra.

A 24 éves motorost közben a baleset után azonnal elvitték a mentők, de az orvosok már hiába küzdöttek az életéért, nem tudtak segíteni rajta.

Az ütközéskor Edwards is leesett a motorjáról, ám ő megúszta súlyos sérülés nélkül, csak a válla ugrott ki, míg Rossi – aki baráti viszonyban volt Simoncellivel – tovább tudott hajtani a boxutcáig.

„Szörnyű érzés fogott el a felvételek láttán. Amikor a sisak leesik valakinek a fejéről, az nagyon rosszat jelent" – nyilatkozta a baleset utáni pillanatokban Casey Stoner.

Simoncelli 2002 és 2005 között a 125 kcm-esek között versenyzett, és az utolsó évében az ötödik helyen végzett a vb-n, majd egy kategóriával feljebb lépett, ahol 2008-ban ért a csúcsra: megnyerte a 250 kcm-esek világbajnokságát.

Az olasz motoros 2010-ben került fel a királykategóriába, és először idén augusztusban állhatott dobogóra, amikor Csehországban harmadik lett, majd Ausztráliában a második helyen ért célba.

Sepangban a negyedik helyen állt, mielőtt bekövetkezett a tragédia...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.

2024. Május 22. 15:48, szerda | Sport

Budapesten lesz a BL döntő 2026-ban

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország