Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2022. Január 03. 15:09, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/ugyeszseg.hu

Síremlékre szánt pénzt sikkasztott

Síremlékre szánt pénzt sikkasztott

Sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség az ellen a somogy megyei férfi ellen, aki egy esztergomi sértett síremlékre szánt pénzét sikkasztotta el.

Az esztergomi sértett síremléket szeretett volna készíttetni a néhai felesége részére, ezért 2020 júliusában e-mailen keresztül felvette a kapcsolatot az elkövetővel.

A férfi és a megrendelő e-mailen, illetve telefonon egyeztetett a síremlékről, ennek során a somogy megyei férfi vázlatokat, terveket küldött a sértettnek – közölte az ügyészség közleményében.

Az elkövető 2020. augusztus 11-én a munka elkezdéséhez, az ahhoz szükséges kő megvásárlásához, kisplasztika elkészítéséhez 250 ezer forintot kért a sértettől, aki a pénzt 2020. augusztus 12-én átutalta a megjelölt bankszámlára.

A síremlék elkészítéséhez szükséges márvány 150 ezer forintba került volna, azonban az elkövető a követ nem vette meg, ezt a pénzt a megélhetésére fordította, ezáltal azt jogtalanul eltulajdonította.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a sikkasztó férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 07:34, szerda | Kék hírek

Hollandiában rekordszámú droglabort számoltak fel tavaly

A holland rendőrség rekordszámú, 151 droglabort számolt fel tavaly, szemben a 2022-ben fellelt valamivel több mint százzal, ugyanakkor kevesebb marihuánaültetvényt találtak, mint a megelőző évben

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.