Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2022. Július 20. 09:50, szerda | Helyi
Forrás: KEMMA.HU

Sitten marad az 1,8 milliárdot átmosó nyergesi bűnbanda

Sitten marad az 1,8 milliárdot átmosó nyergesi bűnbanda

A fiktív számlákkal trükköző és így adót csaló bűnbanda letartóztatását meghosszabbították.

Mint arról korábban beszámoltunk, az bíróság a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben még június 17-én egy hónapra letartóztatott hét, fiktív számlákkal trükköző gyanúsítottat, köztük azt a két férfit, akik egy nyergesújfalui irodából működteték a hálózatot.

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője kérdésünkre elmondta: a gyanúsítottak letartóztatását a megyei főügyészség indítványa alapján további három hónappal meghosszabbította a bíróság.

A két férfi a két férfi társai segítségével céghálózatot hozott létre és működtetett 2017-től kezdődően fiktív számlák kiállítása céljából. társaik az ő utasításai szerint végezték a fiktív számlák kiállítását, a készpénzek felvételét, több társuk szerepe pedig a pénznek a fiktív számlákat megrendelő cégek képviselői részére történő visszajuttatása volt.

A gyanúsítottak összesen több mint egymilliárd-nyolcszázmillió forint összegű vagyoni hátrányt okoztak a magyar állam költségvetésének. Az ügyben a két nyergesi cégvezető, az egyik irodai alkalmazottjuk, az egyik fiktív számlákat kibocsátó cég képviselője, a legnagyobb összegű fiktív számlákat befogadó cég ügyvezetője és az ő irodai alkalmazottja, továbbá egy a pénz visszajuttatásában szerepet játszó gyanúsított érintett.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban