Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Július 20. 09:50, szerda | Helyi
Forrás: KEMMA.HU

Sitten marad az 1,8 milliárdot átmosó nyergesi bűnbanda

Sitten marad az 1,8 milliárdot átmosó nyergesi bűnbanda

A fiktív számlákkal trükköző és így adót csaló bűnbanda letartóztatását meghosszabbították.

Mint arról korábban beszámoltunk, az bíróság a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben még június 17-én egy hónapra letartóztatott hét, fiktív számlákkal trükköző gyanúsítottat, köztük azt a két férfit, akik egy nyergesújfalui irodából működteték a hálózatot.

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője kérdésünkre elmondta: a gyanúsítottak letartóztatását a megyei főügyészség indítványa alapján további három hónappal meghosszabbította a bíróság.

A két férfi a két férfi társai segítségével céghálózatot hozott létre és működtetett 2017-től kezdődően fiktív számlák kiállítása céljából. társaik az ő utasításai szerint végezték a fiktív számlák kiállítását, a készpénzek felvételét, több társuk szerepe pedig a pénznek a fiktív számlákat megrendelő cégek képviselői részére történő visszajuttatása volt.

A gyanúsítottak összesen több mint egymilliárd-nyolcszázmillió forint összegű vagyoni hátrányt okoztak a magyar állam költségvetésének. Az ügyben a két nyergesi cégvezető, az egyik irodai alkalmazottjuk, az egyik fiktív számlákat kibocsátó cég képviselője, a legnagyobb összegű fiktív számlákat befogadó cég ügyvezetője és az ő irodai alkalmazottja, továbbá egy a pénz visszajuttatásában szerepet játszó gyanúsított érintett.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.