Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Július 20. 09:50, szerda | Helyi
Forrás: KEMMA.HU

Sitten marad az 1,8 milliárdot átmosó nyergesi bűnbanda

Sitten marad az 1,8 milliárdot átmosó nyergesi bűnbanda

A fiktív számlákkal trükköző és így adót csaló bűnbanda letartóztatását meghosszabbították.

Mint arról korábban beszámoltunk, az bíróság a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben még június 17-én egy hónapra letartóztatott hét, fiktív számlákkal trükköző gyanúsítottat, köztük azt a két férfit, akik egy nyergesújfalui irodából működteték a hálózatot.

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője kérdésünkre elmondta: a gyanúsítottak letartóztatását a megyei főügyészség indítványa alapján további három hónappal meghosszabbította a bíróság.

A két férfi a két férfi társai segítségével céghálózatot hozott létre és működtetett 2017-től kezdődően fiktív számlák kiállítása céljából. társaik az ő utasításai szerint végezték a fiktív számlák kiállítását, a készpénzek felvételét, több társuk szerepe pedig a pénznek a fiktív számlákat megrendelő cégek képviselői részére történő visszajuttatása volt.

A gyanúsítottak összesen több mint egymilliárd-nyolcszázmillió forint összegű vagyoni hátrányt okoztak a magyar állam költségvetésének. Az ügyben a két nyergesi cégvezető, az egyik irodai alkalmazottjuk, az egyik fiktív számlákat kibocsátó cég képviselője, a legnagyobb összegű fiktív számlákat befogadó cég ügyvezetője és az ő irodai alkalmazottja, továbbá egy a pénz visszajuttatásában szerepet játszó gyanúsított érintett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.