Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2022. Február 11. 09:02, péntek | Bulvár
Forrás: mti - fotó: instagram.com/snoopdogg/

Snoop Dogg megszerezte a kiadót, ahol karrierje indult

Snoop Dogg megszerezte a kiadót, ahol karrierje indult

Snoop Dogg megvásárolta azt a lemezkiadót, ahol karrierje annak idején elindult. Immár az 50 éves amerikai hiphop sztár a tulajdonosa a Death Row Recordsnak.

"Különösen jelentős pillanat ez számomra. Izgatott vagyok és hálás a lehetőségért, hogy megszerezhettem ezt az ikonikus és kulturálisan meghatározó Death Row Records brandet, amelyben óriási kiaknázatlan lehetőségek vannak" - idézte Snoop Doggot a BBC hírportálja.

A rapper első albuma, a Doggystyle 1993-ban ennél a kiadónál jelent meg. Azon az anyagon olyan nagy slágerek szerepeltek, mint a Gin & Juice, a Doggy Dogg World vagy a Murder Was the Case.

A Death Row Recordsot Dr. Dre, Suge Knight, DOC és Dick Griffey alapította 1992-ben. Snoop Dogg azután szerződött velük, hogy egyik korai mixtape-je felkeltette az NWA egyik alapítója, Dr. Dre figyelmét, aki meghallgatásra hívta, majd szerepeltette saját első albumán, az 1992-es The Chronic-on. Dr. Dre és Snoop Dogg első lemeze óriási üzleti durranás lett a Death Row Records számára.

Snoop Dogg tinédzserként börtönben ült drogbűntettért, ám a Doggystyle, majd az 1996-ban megjelent folytatás, a Doggfather hatalmas fordulatot hozott az életében. A szerződése értelmezése körüli viták, jogdíjak állítólagos visszatartása miatt 1998-ban mégis távozott a kiadótól, amely a következő években, különösen Tupac Shakur halála és Suge Knight bebörtönzése, valamint Dr. Dre távozása után hanyatlásnak indult.

A Death Row Records 2006-ban csődöt jelentett, három évvel később 18 millió dollár ellenében a kétes hírű WIDEawake Entertainment tulajdonába került. De ez is csődbe ment, a későbbi tulajdonosok között volt az Entertainment One, a Hasbro, a One Music, tavaly pedig a Blackstone Group vette meg.

Címkék: kiadó, snoop dogg

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 16:04, péntek | Bulvár

Szuper gyermeknap volt Szolnokon a Prémium Médiaválogatottal

Május 29-én Szolnokon a Tiszaligetbe várták a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hogy színes programokkal ünnepeljék meg a kicsiket.

2022. Június 22. 17:05, szerda | Bulvár

Életműdíjat kap Matt Dillon Locarnóban

Életműdíjat kap Matt Dillon amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró az augusztusi Locarnói Filmfesztiválon - írta a Variety.com.

2022. Június 22. 10:07, szerda | Bulvár

Guy Ritchie játékfilmet rendez a Herkules című rajzfilmből

Az 1997-ben bemutatott Herkules című rajzfilmből rendez játékfilmet Guy Ritchie, aki pár éve az Aladdin filmváltozatát is elkészítette.

2022. Június 21. 08:00, kedd | Bulvár

Vilmos herceg 40 éves lett

Negyvenedik születésnapját ünnepli kedden Vilmos, Cambridge hercege, Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia.