Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Június 25. 18:32, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Duna Múzeum

Soha nem látott érdekességeket mutatott be a Duna Múzeum - FOTÓK

Soha nem látott érdekességeket mutatott be a Duna Múzeum - FOTÓK

Az időjárás kegyére is szükség volt ahhoz, hogy a szombaton megrendezett, Múzeumok éjszakája országos rendezvénysorozat esztergomi eseményei ilyen jól sikerüljenek.

A Duna Múzeum – ahogy minden évben – idén is extra programokkal várta a látogatókat. Bár az átalakítás miatt zárva tartó állandó kiállítás tereit idén nélkülöznie kellett a vendégeknek, nem okoztak csalódást sem az esztergomiaknak, sem a messzebbről érkezőknek a múzeum munkatársai. Az Európai Közép Galériában rendhagyó hajómakett kiállítást rendeztek – sok olyan műtárgyat felvonultatva, melyet eddig nem láthattak a múzeumbarátok.

Működő morze berendezéssel lehet üzenni egymásnak, de akinek ez kevés volt, olyat láthatott, amilyet Esztergomban eddig soha: projektoros okoshomokozók apák és gyerekek kedvencévé vált villámgyorsan.

A Kamaraszínpadon kora este a Figurina árnyékszínház produkcióját figyelhették kicsik és nagyok, 9 órától pedig a Vad Balaton című természetfilm esztergomi premiervetítésén ültek tömött sorok kertmoziban. A kézműves foglalkozok a kisebbek körében örvendtek hatalmas sikernek, soha ennyien nem vettek még részt egy este ezeken a programokon.

Az Annus&Doma Acoustic elnevezésű helyi formáció fülbemászó slágereket tolmácsolt egész éjjel a fröccsteraszon ücsörgő vendégeknek. Jövőre – az intézmény munkatársainak reményei szerint – a Múzeumok Éjszakáján már az új állandó kiállítást is „birtokba vehetik” látogatóink.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.