Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. November 02. 07:39, szerda | Belföld
Forrás: mti

Sok baleset történt a hosszú hétvégén - nyolcan meghaltak

Sok baleset történt a hosszú hétvégén - nyolcan meghaltak

Az elmúlt öt napban a rendőrök 225 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnél helyszíneltek, a balesetekben nyolcan vesztették életüket, 59-en súlyosan, 158-an könnyű sérülést szenvedtek

- tette közzé az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a rendőrség honlapján szerda hajnalban.

A közlemény szerint 842 embert fogtak el; közülük 174-et körözés alapján, 557 embert azért, mert bűncselekmény elkövetésekor tetten érték. Ittas vezetés miatt 69 embert állítottak elő.

Október 28. és november 1. között Magyarország területére 804 ember akart illegálisan bejutni a magyar-szerb határon. A rendőrök és a katonák 513 embert akadályoztak meg az illegális belépésben, 301-et feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron, az ország belsejében pedig 19 határsértőt fogtak el. Hat ember ellen közokirat-hamisítás, kettővel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.