Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2021. Május 11. 18:16, kedd | Belföld
Forrás: Index

Sok jó cég kis helyen is elfér

Sok jó cég kis helyen is elfér

Egy szegedi víkendházba 61 céget jelentettek be.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival és a fiával, valamint további 32 cégképviselővel szemben, akik közreműködhettek abban, hogy 61 cégnek valótlan székhelyet jegyeztek be.Az ügyészség vádirata szerint az apa és fia megállapodtak abban, hogy az apa tulajdonában lévő, Szeged kertes részén lévő víkendházba az őt megkereső cégeknek nyilatkozatban engedélyezi a székhelyhasználatot.

A víkendházat a gazdasági társaságok csupán a cégadatok között tüntethették fel székhelyként, az nem került a tulajdonukba és a nyaraló használatára sem voltak jogosultak.

Az ingatlanban a gyakorlatban csak a postai küldemények átvétele történt meg. A cégek a valóságban a házat gazdasági célokra, ügyfelek fogadására, raktározásra vagy iratok megőrzésére nem használhatták, ott nem jelenhettek meg, mivel az ingatlan ilyen célokra egyáltalán nem volt alkalmas. Az apa és fia az ingatlanukba bejegyzett székhelyű gazdasági társaságoknak segítséget nyújtottak ahhoz, hogy a közhiteles cégnyilvántartásba a székhelyre vonatkozóan valótlan adatokat jegyeztessenek be.

A járási ügyészség a vádlottakat közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. Bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – írta az ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 07:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 47. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2022. November 27. 07:00, vasárnap | Belföld

Budapesten tartottak tiltakozást a pedagógus érdekképviseletek

Budapest belvárosában tartottak tiltakozást pedagógus érdekképviseletek és civilek szombaton délután.

2022. November 26. 14:02, szombat | Belföld

A MÖSZ arra kéri Novák Katalint, ne írja alá a szociális törvényt

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek.