Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 16. 07:51, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Sokáig dobogjon a motoros szív – kétkeréken a biztonságért a Pala-parton! – VIDEÓVAL

Sokáig dobogjon a motoros szív – kétkeréken a biztonságért a Pala-parton! – VIDEÓVAL

Motoros szív, motoros biztonság! elnevezéssel nagyszabású, motoros balesetmegelőzési nyílt napot rendezett az Esztergomi Rendőrkapitányság szombaton a Palatinus-tó partján.

Az időjárás kedvező változásával egyre többen veszik elő motorkerékpárjukat és csatlakoznak be kétkerekűjükkel a közúti közlekedésbe. A motorosok és a kerékpárosok – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A járművezetőknek az átlagosnál is nagyobb körültekintéssel kell lenni rájuk.

A motoros balesetek elkerülésére, megelőzésére minden közlekedőnek törekednie kell. A kocsivezetők mellett persze a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság-észlelhetőség biztosításával, a kiszámíthatósággal, a megfelelő védőruházat viselésével és a KRESZ előírásainak betartásával sok baleset elkerülhető lenne, vagy a baleset bekövetkezésekor a sérülés súlyossága lenne enyhébb.



Erre figyelmeztettek a rendőrök április 14-én az Esztergomi Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében Esztergomban megrendezett nagyszabású közlekedésbiztonsági nyílt napon. Az egyenruhások elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül segítettek feleleveníteni a résztvevők tudását, miközben a mentősök az elsősegélynyújtás alapjait mutatták be a megjelenteknek. A rendezvényen előkerültek az úgynevezett részegszemüvegek, melyek segítségével a résztvevők megtapasztalhatták, milyen hatással van a szervezetre és a mozgáskoordinációra az alkohol és más bódító hatású szer. A rendezvényen az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség és a Motoros Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.