Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 22. 19:10, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Sokat tettek térségünk polgárőrei a gyerekekért és családokért

Sokat tettek térségünk polgárőrei a gyerekekért és családokért

Sok színes és izgalmas programmal segítette a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség az OPSZ év elején meghirdetett Család, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Programját.

Már február elején elindították a polgárőrök az eseménysorozatot, amikor a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 1. b osztályánál a rendőrökkel közösen oktatást tartottak, mely a gyermekek téli biztonságos közlekedésről szólt.

Főként azért, hogy a gyermekek a téli időszakban is biztonságosan közlekedjenek, fordítsanak figyelmet a téli időszakban előforduló csúszós útszakaszokra, járdákra, gyalogátkelőkre.

Az Angyalffy Mátyás Általános Iskola és Művészeti Iskola tanulóinak tartott bűn- és baleset-megelőzési előadást a naszályi Sólyom Polgárőr Egyesület elnöke február 15-én. Már az előadás elején kiderült, hogy a 3. és 4. osztályos gyerekek többsége kerékpárral jár az iskolába, ezért is elsőként a kerékpáros közlekedés szabályairól és a kötelező tartozékokról esett szó, majd a bűnmegelőzési tanácsokat kaptak.

A Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó egyesület február 21-én délután életmentő napot szervezet, amelynek célja elsősorban az újraélesztési technika elsajátítása volt. A polgárőrökön kívül a képviselő-testület tagjai, illetve az általános iskola tanárai is megjelentek. Az egyesület az év során több ilyen programot szeretne szervezni és minél szélesebb körnek átadni az ismereteket megfelelő egészségügyi szakember jelenlétében.

Március 23-án a csolnoki polgárőr egyesület alelnöke, az iskola kérésére egy ismertető előadást tartott a polgárőrség tevékenységéről. A gyerekek megismerkedhettek a Csolnoki Polgárőrség működésével, egyenruháival, illetve az eszközeivel.

Április 5-én a Lábatlani Gondozási Központban a Lábatlani Polgárőrség vezetője tartott előadást időskorúaknak, majd 20-án Annavölgyön a Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség kezdeményezésére, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, a Dorogi Rendőrkapitányság, valamint az Annavölgyi Önkormányzat a rendezte meg a IV. közlekedésbiztonsági napot. A nap fénypontja egy baleset szimulációja volt. Biztonsági intézkedések közepette eljátszva, hogy ittas fiatalok a hajnali órákban hazafelé tartva balesetet szenvedtek kettő autóval.

Június 2-án Sárisáp Község Önkormányzata Gyermeknapot tartott, amin a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület közlekedési parkkal vett részt.

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség idén harmadik alkalommal rendezte meg az Ifjú Polgárőr és Környezetvédelmi Tábort, idén Csépen a Széber Panzió területén. A tábor négy napja alatt a táborozók különböző szakmai programokon vettek részt. A tábor célja, a fiatalok bevonása a közrend és a közbiztonság védelmébe, felhívni a figyelmüket a parlagfű kártékony hatásaira, a parlagfű irtás fontosságára, valamint játékos feladatok között kiemelt szerepet kapott a helyes közlekedési magatartás, a közlekedési szabályok betartására való figyelemfelhívás, a kerékpár kötelező tartozékainak az ismerete is.

Szeptember 18-án zajlott le Esztergomban a Széchenyi téren a „biztonság hete” elnevezésű rendezvény, melyen az iskolások ismerkedtek a rendvédelmi, katasztrófavédelmi, egészségügyi szervek, illetve az esztergomi és az Esztergom-kertvárosi polgárőr egyesület munkájával.

Végezetül, de nem utolsósorban a Füzitői Faluvédő Polgárőr Egyesület szervezésében és vezetésével elindult Komárom-Esztergom megye első polgárőr szakköre, mely jelentős támogatást kapott az önkormányzat képviselő-testületétől, illetve a helyi általános iskolától, ezzel is elismerve a a kezdeményezés fontosságát.

Még több információ a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség honlapján ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.