Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. November 12. 09:04, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter - MTI Fotó: Sóki Tamás

Sorozatos rongálás éri a Weöres Sándor-szobrokat – esztergomiak kezdték

Sorozatos rongálás éri a Weöres Sándor-szobrokat – esztergomiak kezdték

Pécsen egy szobrászművész tiltakozásul lisztet szórt Weöres Sándor szobrára az alkotás keddi avatásán. Nem ez volt az első atrocitás az utóbbi időben a költőt ábrázoló művek ellen. A sorozatot esztergomiak kezdték.

A minap adták át Weöres Sándor új szobrát Pécsett a Király utcában, ahol az ünnepélyes avatáson Böszörményi István szobrászművész egy kiló lisztet szórt Kligl Sándor szobrászművész alkotására tiltakozásul. Már az ünnepség során is tüntetők szakították meg a műsort hangos bekiabálásokkal.

Alig három hónappal ezelőtt Szombathelyen megrongáltak egy Weörös-szobrot, ott a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ és a Savaria Egyetemi Központ közötti sétányon világoskék festékkel kenték össze a művet. Veres Gábor szobrászművész által 2007 tavaszára elkészített alkotására ismeretlenek szakállt és feliratokat festettek.

Mindezt megelőzően pedig tavaly szeptemberben a Vas megyei Csöngén két esztergomi férfi ellopott és összetört egy Weörös Sándor szobrot a költőről elnevezett emlékház elől. A tettesek ugyan meglettek, de a bronzalkotás tönkrement.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.