Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. December 13. 07:36, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/Városháza

Speciális felszerelésekkel segítette Esztergom a város tűzoltóit

Speciális felszerelésekkel segítette Esztergom a város tűzoltóit

Újabb eszközökkel bővült az esztergomi tűzoltóság, mely eszközöket az esztergomi önkormányzat támogatásával szerzett be a parancsnokság.

Az egyéni védőeszközöket, kommunikációs és elhárító berendezéseket, eszközöket 2 millió forint támogatói pénzből vásárolták a lánglovagok.

December 12-én ünnepség keretében adta át a városháza nagytermében az esztergomi tűzoltóknak az önkormányzat által adandó idei 4 millió forintos támogatás második részéből vásárolt eszközöket Esztergom vezetése. Az eseményen részt vett Németi László ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Juhász Péter alezredes, esztergomi tűzoltó parancsnok, Stoltzenberger Tibor ezredes, kirendeltségvezető és Molnár Pál alezredes, tűzoltósági felügyelő.

Romanek Etelka polgármester egyebek közt elmondta: a biztonság növelésén túl azért is fontos a korszerű, új eszközökkel való fejlesztés, hogy a fiatalok látva a tűzoltók modern eszközeit, bátrabban és szívesebben jelentkeznek erre a hivatásra.

Az önkormányzati támogatásból vásárolt új eszközök között található egyéni védőeszközök, például speciális kialakítású csizmák, kesztyűk, sisakok, fejszék, kommunikációs, illetve navigációs eszközök, mint különleges paraméterekkel bíró rádiótelefon és tablet, valamint elhárító eszköznek nevezett füsteltávolító ventilátor, melyet a jobb vizuális viszonyok kialakítására, egy adott, füsttel borított helyiségnél alkalmaznak a tűzoltók.

Az átadási ünnep végén a felek aláírták a katasztrófavédelem és a város közötti adományozási szerződést, melyben a kijelentik, hogy Esztergom a helyi tűzoltók hatékony feladatvégzését különböző eszközvásárlásokra szánt pénzösszeggel támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.