Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Július 11. 13:49, hétfő | PR
Forrás: (x)

Sportfogadás kezdőként

Sportfogadás kezdőként

Kezdőként a sportfogadás bonyolultnak tűnhet, hiszen rengeteg módszerrel, fogadási formával kell szembenézned. Alábbiakban összeszedjük, ami a kezdetekhez fog kelleni, átvesszük az ismertebb sportfogadási típusokat, stratégiákat. Ehhez a szerencsejátékhoz nem csak fortunára kell számítanunk, hanem egy taktikát is érdemes felépíteni. Számtalan stratégiai lehetőség van és többféle fogadási mód közül lehet válogatni az internet és fórumok segítségével.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Először is alaposan gondoljuk végig, hogy melyik sportág az, ami közelebb áll hozzánk, illetve mennyire vagyunk benne otthon. A legelterjedtebb sportfogadási játék a foci. Rengeteg kupára, mérkőzésre lehet fogadni és szinte minden lehetőségre megteheted a tétjeidet. Többek között akár arra is, hogy egy meccs alatt, hány gól fog születni, melyik csapat nyer, félidőben hány gól lesz, és még sorolhatnám a lehetőségeket. De ma már mindenféle csapat és egyéni küzdősportra is voksolhatsz. Léteznek alternatívabb lehetőségek is, mint például politikai vagy valóságshow-k végkimenetelének megjövendölése.

Ha megtaláltad a játékod, először is ki kell választanod a megfelelő sportfogadó irodát. Tapasztaltabb fogadók több helyre is regisztrálnak, mert míg az egyik bukinál kisebb, addig egy másiknál meglehet, hogy valamivel magasabb szorzót vagy több bónusz lehetőséget kapsz. Ezek után szabd meg magadnak a maximális kereted, hogy egy adott fogadásra mekkora összeget szánsz és ezt a keretet ne lépd túl. Miután a fentieket meghatároztad nincs más hátra, mint megismerkedni a különböző fogadásokkal.

Fogadás típusok

Rengeteg fajtája van, melyek közül most bemutatunk néhányat.

● 1x2 és 12: a legegyszerűbb standard fogadási forma, itt a teljes mérkőzés végkimenetelére tudunk fogadni. Az 1x2 esetében három lehetséges kimenetelre fogadhatunk, a nyertesre és vesztesre vagy arra, hogy döntetlen lesz a végeredmény. Az 1 mindig a hazai pályás csapatot jelenti az X döntetlen a 2 pedig a vendégcsapat diadalát jelöli. A 12-es annyiban különbözik, hogy itt nem lehet döntetlenre fogadni.

● Half Time/Full time (Félidő és végeredmény): ez két javaslatot is tesz, melyet 9 lehetőség közül választhatunk ki. A félidei állás és a végeredményt is itt fogjuk megtalálni.

● Draw Not Bet (DNB): itt nem fogadhatsz döntetlenre, ha pedig a meccs vége mégis ezzel zárul, a megtett tétet visszakapjuk.

● Handicap (Hendikep): Két legelterjedtebb formája létezik az Európai és Ázsiai. Mind két típusnál általában a gyengébbik csapatot képzeletbeli előnyhöz juttatják. A különbség a kettő között annyi, hogy az Európainál egész gólokkal juttatják sikerhez a csapatot, míg az Ázsiai esetében létezik fél, negyed és háromnegyedes gól előny, illetve, ha holtverseny alakul ki a tétet visszaszolgáltatják. Ebben az esetben fogadhatsz, hogy az erősebb klub nyer, még ha elméletben, egy gól hátrányban is van. A nyeréshez szükséges, hogy az acélosabb csapat legalább 2 gól előnyben legyen ténylegesen.

● Number goals: a gólok pontos meghatározása. Itt az elért gólok számát tehetjük meg. Akár arra is megtehetjük tétjeinket, hogy nem születik gól a mérkőzés alatt.

● Ki szerzi a gólt: a mérkőzésen gólt rúgó játékosokra tippelhetünk ebben az esetben.

● Total corners (szögletek száma): itt a meccs alatti összes szögletrúgásról van szó, így azt tippelhetjük meg, hogy mennyi sarokrúgás lehetséges a meccsen. Itt is adnak egy meghatározott számot, ami többségben nem kerek értékhatár. A tipp pedig lehet az értékhatárnál több vagy kevesebb a mérkőzés alatt.

● Number cards (büntetőlapok száma): értelemszerűen, itt azt tippelheted meg, hogy hány büntető lapot kapnak összesen játék idő alatt. (piros, sárga lap) Itt is szabnak egy értékhatárt, és ahogy a többinél meg tudod határozni, hogy alatta vagy felette lesz.

Stratégiák

Itt is rengeteg lehetőség közül tudunk választani, sokuk alapja Martingale-módszer. Röviden annyi, hogy a játékos egyre növekvő tétekkel próbálja meg visszanyerni veszteségeit. Minden játéknál duplázza a tétet, előbb-utóbb nyernie kell alapon, és így a tét mindig kicsit magasabb, mint amit veszített. Persze ezt csak akkor lehetne így játszani, ha végtelen pénzünk és időnk lenne bármekkora téttel, mert a valóságban sokszor jönnek hosszú vereség sorozatok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.