Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Január 02. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Őssejtbotrány: a plasztikai sebész állítja, nem csalt

Őssejtbotrány: a plasztikai sebész állítja, nem csalt

Nevetségesnek tartja személyével kapcsolatban a csalás gyanúját Seffer István.

A plasztikai sebész – aki az őssejtbotrány miatt indult nyomozás egyik gyanúsítottja – a Magyar Nemzetnek hangsúlyozta, a kaposvári klinikának volt engedélye az őssejtkezeléssel kapcsolatos tevékenységre. Hozzátette, a nyomozati iratokat látva felvetődhet az ügyben számos bűncselekmény gyanúja, de ő azokról a kezelésekről, amiket a fővárosi Nyírő Gyula Kórházban, illetve szállodai szobákban végeztek, nem tud.

A nyilvánosság előtt mutatná meg a kaposvári klinika őssejtkezelésekkel kapcsolatos dokumentációját Seffer István plasztikai sebész. A szakember a lapnak hangsúlyozta, amint a nyomozás lehetővé teszi, be fogja bizonyítani ártatlanságát. Állítása szerint az őssejtkezeléssel kapcsolatos tevékenységre a kaposvári klinika rendelkezett engedélyekkel. Hozzátette, az ügyben rajta kívül még számos gyanúsított szerepel.

Ismeretes, az őssejtbotrány kapcsán a rendőrség kilenc személyt gyanúsított meg. Az érintettek között szerepelt többek között Pákh Imre műgyűjtő, Fásy Ádám műsorvezető, Seffer István plasztikai sebész. A nyomozó hatóság szerint egy amerikai állampolgárságú személy megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy magyar irányítású őssejtkutató labor és egy magyar tulajdonú magánklinika szervezésében, anyagi ellenszolgáltatás fejében 2007-tõl őssejtkezeléseket végzett.

A főügyész tájékoztatása szerint a csalás gyanúja az ügyben azért is megállhat, mert az érintettek fizettek a kezelésekért, de nem rendelkeztek kellő információval azok esetleges mellékhatásairól. A terheltek vonatkozásában várhatóan a héten dől el, hogy a hatóság szerint ki és milyen minőségben vett részt a csalásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.