Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Július 27. 09:21, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/police.hu

Stoppolt, hasba lőtte az utast, 15 évig menekült – vádat emelt a megyei ügyészség

Stoppolt, hasba lőtte az utast, 15 évig menekült – vádat emelt a megyei ügyészség

Vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az ellen a 15 évig szökésben lévő ukrán férfival szemben, aki Tata térségében stopposként próbált meg elrabolni egy autót, közben kétszer hasba lőtte az egyik utast.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a 15 évig szökésben, jelenleg pedig már előzetes letartóztatásban lévő ukrán férfivel szemben, aki eltérített egy járművet, majd az utast kétszer hasba lőtte.

A férfi 2001 novemberét megelőzően megállapodott társával abban, hogy autót fog elrabolni úgy, hogy abba stopposként felkéredzkedik, a vezetőt vagy az utasokat lőfegyverrel fenyegetve a jármű feletti uralmat átveszi, ezalatt a másik férfi a megbeszélt helyen várakozik, majd a járműbe beszállva együtt mennek Ukrajnába.

Ennek megfelelően, 2001. november 19-én, a két férfi, illetve a tervükről szintén tudomással bíró nő Magyarországra érkezett. A férfi és a nő a magyar-osztrák határon beszállt az ukrán állampolgár sértett tulajdonában álló, 5 millió forint értékű, Olaszországból Ukrajnába tartó kisbuszba, míg társuk az autópálya egyik parkolójában várta őket. A kisbuszban a sértetten kívül még ketten utaztak.

Az elkövető Tata térségében a fegyverét a sofőrre szegezte, ezzel átvette az uralmat a kisbusz felett, egyúttal arra utasította, hogy folyamatosan haladjon az általa meghatározott sebességgel, illetőleg az utasokat felszólította, maradjanak nyugton, ellenkező esetben lelövi őket. Rövid idő elteltével a sértett rátámadt a férfira, dulakodtak, melynek során az elkövető a sértettet kétszer hasba lőtte. Ekkor a sofőr megállította az autót, mire a férfi a hátsó ajtót kinyitva elmenekült a helyszínről, míg a nőt az utasok visszatartották.

A sértett közvetlen életveszélyes állapotba került, amit a gyors, szakszerű orvosi segítség hárított el műtéti úton, intenzív terápia mellett. Ennek hiányában a sértett halála mindenképpen bekövetkezett volna, illetve gyors, szakszerű orvosi segítség nélkül mindkét lövés külön-külön is a sértett halálát eredményezte volna.

A nőt időközben már jogerősen elítélték, harmadik bűntársukat továbbra is körözik.
Az elkövetővel szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT