Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 28. 15:00, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

Strongman: megtört Juhász Péter sorozata, Molnár Zsolté a badacsonytomaji arany

Strongman: megtört Juhász Péter sorozata, Molnár Zsolté a badacsonytomaji arany

Két pont döntött – ezúttal Molnár Zsolt javára! Rendkívül fordulatos hétvégét hagyott a háta mögött a CESA Prémium Liga mezőnye, a Közép-Európai Erősember-szervezet tagjai Badacsonytomajon csaptak össze,

a 2021-es kiírás harmadik fordulójában pedig a korábban két második helyet szerző Molnár volt a legjobb.


Molnár Zsolt magabiztosan kezdte a napot, kisebb hátsérüléséből felépülve már az első versenyszám előtt úgy nyilatkozott a Prémium Média kamerája előtt, úgy érzi, ez az a verseny, ahol elkaphatja Juhász Pétert. A vikingnyomás pedig rögvest kiélezett harcot hozott az „élmenők” között, Molnár, Juhász, és a legutóbb Mádon dobogós helyet szerző Hegedűs Ádám egyaránt tizenkét ismétlésig jutott a 160 kilogrammos súllyal.

A hordópakolásnál – itt 154 kilogrammot kellett megmozgatni egy 122 centis állvány felett – Juhász bizonyult a legjobbnak, Boros Adrián lett a második, Molnár pedig a harmadik. A bárdtartás viszont igazi fordulatot hozott: Juhász mindössze hetedik lett és öt pontot gyűjtött, míg Molnár Zsolt 66,94 másodperces időeredménnyel – majd tíz másodpercet verve a második Hegedűsre – nyerni tudott, és ezzel az élre ugrott.



A folytatás sem a kiegyensúlyozottságról szólt a versenyzők számára: a 360 kilogrammos lengősúllyal ismét Juhász bánt el a leggyorsabban, 10,54 másodperc alatt tette meg a 20 métert. Itt Molnár végzett a középmezőnyben – 17,30 másodperces ideje ötödik helyet ért. A két gigász 37-37 ponttal fordult az utolsó előtti versenyszámra, mindezt úgy, hogy Hegedűs Ádám és Boros Adrián is szorosan ott loholt a nyomukban.

Az autófelhúzás Hegedűsnek ment a legjobban, tizenkét ismétlésig jutott, eggyel megelőzve Molnárt. Ezzel az összetett még szorosabb lett, Molnár Zsolt neve mellett 47, Hegedűs és Juhász neve mellett 46 pont állt az utolsó kör előtt.

Éllovasként Molnár lépett utoljára a 130 kilós kőgolyóhoz, tudva, hogy riválisai közül Juhász volt az addigi legjobb négy ismétléssel 41,89 másodperc alatt. No meg azt is tudva, hogyha mögötte végez, akkor a több részfeladat-elsőség miatt egyenlő pontszámnál ismét a mádi tűzoltóé lesz az aranyérem... Molnár viszont nem engedte ki a kezéből a sikert, picivel több mint 59 másodperc kellett hozzá, de megcsinálta az öt szabályos emelést, ezzel pedig végletekig kiélezett küzdelemben – összesítésben kettő ponttal – legyőzte az első két fordulóban százszázalékos teljesítményt nyújtó Juhász Pétert.



„Komolyan gondoltam a reggeli kijelentésemet, örülök, hogy sikerült beváltanom az ígéretet a trónfosztásról – értékelte a versenyt a Prémium Médiának Molnár Zsolt. – Nem volt könnyű verseny, sőt, kifejezetten nehéz volt. Már a vikingnyomásnál azt láttam, hogy bár hárman holtversenyben az élen végeztünk, de őket tüdőből mintha jobban megviselte volna a szám. A bárdtartásnál szintén tudtam, hogy elől lehetek, míg Petinek nem feltétlenül erőssége. A lengőcipelés mehetett volna jobban is, az, hogy köves talajon kellett vinni többeket megtréfált. Összességében elégedett vagyok, kemény verseny volt, több nagyon jó teljesítménnyel. Már most azt számolgatom, ha Pakson, a negyedik fordulóban sikerülne megismételni a mostani teljesítményt, akkor kiegyenlítődne az összetett. Ezen leszek minden erőmmel.”

SRTONGMAN
CESA PRÉMIUM LIGA, 3. FORDULÓ (BADACSONYTOMAJ, FRISS TERASZ)
1. Molnár Zsolt 58 pont
2. Juhász Péter 56
3. Hegedűs Ádám 53
4. Boros Adrián 49
5. Mészáros Dávid 38,5
6. Boros Szabolcs 23,5
7. Kovács Ferenc 23,5
8. Gadó András 21,5
9. Locskai József 14
10. Trencsányi Patrik 14
11. Ferenczy Miklós 9

Az összetett állása: 1. Juhász 35 pont, 2. Molnár 34, 3. Boros 28, 4. Hegedűs 25, 5. Mészáros 21...

Címkék: strongman

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára