Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Június 20. 16:03, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Sújtókéssel vágta le szomszédja ujjait - VIDEÓ

Sújtókéssel vágta le szomszédja ujjait - VIDEÓ

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a 34 éves férfi ellen az ügyészség, aki halálosan megfenyegette, majd egy sújtókéssel megsebesítette a szomszédjában lakó nőt.

A vád szerint a bátonyterenyei férfi szóváltásba keveredett a szomszédjában lakó házaspárral, mert zavarta őt a kutyáik ugatása. Vita közben belerúgott a kapujukba, majd hazament, ahol magához vett egy 80 centiméter nyélhosszúságú, 30 centiméter fejhosszúságú, 16 centiméter hosszan hajlított vágóeszközt, ún. „sújtókést”. Ezzel ment vissza a szomszéd házhoz, ahol a házaspár nő tagja, hogy a támadó ne tudjon bejutni hozzájuk, belülről kézzel támasztotta a kaput. A férfi megfenyegette őt, közben a sújtókéssel lesújtott a nő kaput támasztó jobb kezére – közölte az ügyészség.

A bántalmazás következtében a sértettnek töréses és roncsolódásos sérülései keletkeztek, melyek négy ujját érintették, kétszer is meg kellett őt műteni, de az ujjak és a kéz funkcióit nem lehetett helyreállítani, maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint a 97.454 forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.