Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2020. Október 03. 04:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Súlyosításért fellebbezett az ügyész az embercsempész bűnbanda ügyében

Súlyosításért fellebbezett az ügyész az embercsempész bűnbanda ügyében

Az üzletszerűen, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügy folytatódik a bíróságon.

Fegyházbüntetésre ítélt első fokon az Esztergomi Járásbíróság hat embert, akik pénzért 52 migránst csempésztek át Magyarországon át Ausztriába – írtuk az ügy részleteit minap.

Az ügyészség indítványára a bíróság a vádlottak közül az elsőrendűt 6 év, a másodrendűt 6 év 8 hó, a harmadrendűt 3 év 10 hónap, a negyedrendűt 3 év 2 hónap, az ötödrendűt 3 év 10 hónap, a hatodrendűt 4 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet azonban nem jogerős.

A szeptember 30-án megtartott tárgyaláson az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A Komáromi Járási Ügyészség az elsőfokú ítélettel szemben fellebbezést nyújtott be, ebben valamennyi vádlottal szemben a fegyházbüntetés és a közügyektől eltiltás súlyosítását indítványozta - közölte a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.