Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2018. Június 21. 15:04, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Szagtalan hulladékkezelés

Szagtalan hulladékkezelés

Nemcsak kommunális szennyvízgyűjtés és kezelés területére, a szennyvíztisztító telepekhez, iszapkezelő egységekhez, szivattyútelepekhez, szennyvíztároló-rendszerekhez kínálják

az ott keletkezett szaghatás csökkentésére a VENTUS kompakt Biofilter termékcsaládot, hanem települési szilárdhulladék-lerakónál, valamint hulladékhasznosító telepeken található válogató épületek és zárt komposztálók esetében is használják.

Az „Innovatív technológiai megoldások és rendszerszintű fejlesztések a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban és haszonanyag feldolgozásban” című konferencián, amelyet a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Országos szövetsége rendezett, elhangzott Biofilter előadás a hulladékgazdálkodási szektor képviselőinek érdeklődését felkeltette, akiknek örömmel számoltak be a bulgáriai Stara Zagora városa melletti települési szilárdhulladék-lerakónál lévő komposztáló épülethez telepített konténeres, nagy kapacitású biofilterek működéséről. A fejlesztési irányok meghatározásához, a hulladékkezelési közszolgáltatás jövőképéhez hozzátartozik a hulladékválogatók, hulladéklerakók, komposztálók, mint műtárgyak karbantartása.

Az innovatív hulladékkezelési technológiákon kívül – a környezetvédelem, a fenntarthatóság jegyében – külön figyelmet kell fordítanunk a technológiákat kiszolgáló egységes megfelelő üzemeltetésére is. A levegőtisztaság-védelem egyik speciális területe a légkörnek különböző szaganyagokkal, bűzös gázokkal történő szennyezése és az elleni védekezés. A védekezés eszköze, hogy a hulladékfeldolgozási technológiákat zárt terekbe helyezik, de így is gondoskodni kell a zavaró szaghatások megszüntetéséről. Hulladékhasznosító telepeken, települési szilárdhulladék-lerakóknál található válogató épületek és zárt komposztálók esetében újszerű megoldást jelenthet a nagy légáramra kifejlesztett aktív biofilterek.

Kellő szilárdságot biztosít a Ventus C biofilter konténeres kialakítása, UV stabil PP szendvicspanelből álló kerete, nagyobb légáram megtisztításához szükséges berendezéseket tárol. Az újrahasznosítás fontos, hogy fókuszba kerüljön az üzemeltetés során, valamint a megújuló erőforrások használatának erősítése.

A biofilterek működéséről és használati területükről a Pureco Kft. szakértő csapata tud bővebb információval szolgálni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

2022. Május 25. 08:47, szerda | PR

A SEO helye az online marketing világában

Az online marketing rendkívül izgalmas, ugyanakkor kérdőjelekkel teli mixében egyre többet hallani a SEO a fontosságáról.

2022. Május 20. 13:29, péntek | PR

Mit tehetek, ha három nap alatt kellene válaszolnom az adóhatóságnak?

A NAV sok esetben hívja fel, vagy kötelezi nyilatkozat- vagy vallomástételre, illetve különféle iratok átadására az adózókat. Ezekre tipikusan rövid, jellemzően néhány napos határidőt szokott csak biztosítani.

2022. Május 19. 12:00, csütörtök | PR

Mi mindenre jó egy ózongenerátor?

A kellemetlen szagokkal, vírusokkal és baktériumokkal folyamatosan ádáz küzdelmet vívunk, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a lehető legmesszebbről elkerüljük őket.