Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 16. 05:05, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok - fotó: police.hu

Száguldozva és ittasan okozott halálos balesetet, vádat emelnek

Száguldozva és ittasan okozott halálos balesetet, vádat emelnek

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Egy helyi lakos Jászberény lakott területén kívül, a 31-es számú főútvonalon személyautóval közlekedett 2019. november 13-án 17 óra 15 perckor, amikor egy jobbra ívelő kanyarban áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és frontálisan összeütközött egy személykocsival, amiben ketten utaztak – közölte a rendőrség.

A járműben utazók a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették, míg a jászberényi sofőr súlyos sérülést szenvedett.

A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a balesetet okozó sofőr ittasan ült a volán mögé, továbbá a megengedett 90 kilométer óránkénti sebesség helyett 140-nel közlekedett. A rendőrök halált okozó, ittas állapotban elkövetett, közúti járművezetés bűntett elkövetése miatt V. Róbertet gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételéről határoztak. A bíróság 2020. január 10-én rendelte el a jogsértő letartóztatását.

A Jászberényi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes járási ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.