Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2020. Május 05. 07:52, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Szakítás után fenyegető zaklatóvá vált a korábban is elítélt férfi

Szakítás után fenyegető zaklatóvá vált a korábban is elítélt férfi

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki többször is megöléssel fenyegette meg volt barátnőjét és annak családját.

Az Esztergomi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a visszaeső férfival szemben, aki életveszélyesen megfenyegette volt barátnőjét – közölte az ügyészség keddi közleményében.

Kifejtve, hogy a vádlott és a sértett párkapcsolatban álltak egymással, amely azonban megszakadt. A férfi a szakítást nem tudta feldolgozni, emiatt 2018 decemberétől 2019 februárjáig Esztergomban több alkalommal személyesen és videóhívás alkalmával is megfenyegette a nőt azzal, hogy neki és a családjának is kioltja az életét.

A vádlott 2019 februárjában azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli őt, valamint a gyermekét és a családját, rájuk gyújtja a házat, büszke lenne arra, ha még egy embert megölne.

A férfit korábban életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint kifosztás bűntette miatt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, abban az esetben a bíróság 90 nap elzárásra ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Vigyázat, unokázós csalók próbálkoznak Esztergomban és térségében!

Kétszer is segítettek egy napon a dorogi rendőrök

Több kocsiból is kilopták a katalizátort, elfogták őket

Mobilt lopott, majd elitta az árát

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.