Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2020. Május 05. 07:52, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Szakítás után fenyegető zaklatóvá vált a korábban is elítélt férfi

Szakítás után fenyegető zaklatóvá vált a korábban is elítélt férfi

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki többször is megöléssel fenyegette meg volt barátnőjét és annak családját.

Az Esztergomi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a visszaeső férfival szemben, aki életveszélyesen megfenyegette volt barátnőjét – közölte az ügyészség keddi közleményében.

Kifejtve, hogy a vádlott és a sértett párkapcsolatban álltak egymással, amely azonban megszakadt. A férfi a szakítást nem tudta feldolgozni, emiatt 2018 decemberétől 2019 februárjáig Esztergomban több alkalommal személyesen és videóhívás alkalmával is megfenyegette a nőt azzal, hogy neki és a családjának is kioltja az életét.

A vádlott 2019 februárjában azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli őt, valamint a gyermekét és a családját, rájuk gyújtja a házat, büszke lenne arra, ha még egy embert megölne.

A férfit korábban életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint kifosztás bűntette miatt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, abban az esetben a bíróság 90 nap elzárásra ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Vigyázat, unokázós csalók próbálkoznak Esztergomban és térségében!

Kétszer is segítettek egy napon a dorogi rendőrök

Több kocsiból is kilopták a katalizátort, elfogták őket

Mobilt lopott, majd elitta az árát

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.