Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2012. Október 08. 07:41, hétfő | Helyi
Forrás: MTI / MTI Fotó: Komka Péter

Szakszervezetek Esztergomban a tisztességes munkáért

Szakszervezetek Esztergomban a tisztességes munkáért

A világszerte meghirdetett akciónaphoz csatlakozva magyar és szlovák szakszervezetek képviselői együtt tüntettek a Mária Valéria híd esztergomi oldalán a tisztességes munkáért, a tisztességes foglalkoztatásért vasárnap.

Luc Triangle, az IndusriALL, az új ipari szakszervezeti világszövetség főtitkár-helyettese beszédében szólt arról, hogy az iparban napról napra kevesebben dolgoznak, egyre több emberel csak határozott időre kötnek szerződést.

Az IndustriAll több biztos munkát, több ipari munkahelyet szeretne, amelyek biztos megélhetést adnak a dolgozóknak” – mondta a főtitkár-helyettes.

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke kijelentette, olyan beruházási politikát követelnek, amely elsőbbséget ad az ipari foglalkoztatás biztonságának, és olyan javaslatokat szorgalmaznak, amelyek magas szociális tartalommal fejlesztik az ipari foglalkoztatást.

A szövetség elnöke kifejtette, a tisztességes megélhetéshez többet kell fizetni az iparban dolgozóknak, és tiszteletben kell tartani a szakszervezetek kollektív tárgyalási jogát.

A félórás megmozduláson a magyar és a szlovák vasipari, bányászati, kohászati és vegyipari szakszervezetek körülbelül száz képviselője vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.