Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

- mondta a honvédelmi miniszter a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Magyarország) rendezvényt lezáró beszédében pénteken Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a híres római mondást idézte, "ha békét akarsz, készülj a háborúra", és kiemelte, a magyar kormány mindig a haza védelme szemszögéből közelíti meg a tennivalókat.

Magyarország élén olyan kormány van, amely békét akar, mások "rohannak bele a háborúba" - tette hozzá a honvédelmi miniszter.

Azt mondta, konzervatív politikára van szükség, hogy békét lehessen teremteni.

Békére van szükség, amelyben megszülethetnek és felnőhetnek a gyermekek, a háborúpárti erőket meg kell állítani, erről szól a júniusi választás - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, "örökösök és örökhagyók vagyunk", "a jó katona nem azt nézi", ki van előtte, hanem azt, hogy ki van mögötte, kit kell megvédenie; egy konzervatív kormányzat ezért fejleszti a honvédséget.

Ezzel szemben véleménye szerint a woke - a kommunizmus új formája - minden identitást tagad és támad, Istent, a hazát, a nemzetet, a családot és a teremtett nemi kettősséget, de az államot, a hadsereget is. Amikor azonban hatalomra jut - tette hozzá -, az ideológiáért kell háborúznia. Ez történelmi tapasztalat Közép-Európában - jegyezte meg.

Figyelmeztetett arra, hogy Amerikában a fiataloknak arról beszélnek, milyen szörnyű emberek voltak a gyarmatosító őseik, ezért egyre kevesebben jelentkeznek katonának. A németeknek pedig egy felmérés szerint csak egyharmada érzi úgy, hogy fegyverrel is megvédené a hazáját.

"Síkos lejtőn csúszunk a harmadik világháború felé" - mondta, hozzáfűzve, a "woke-vezérelt" Európa valójában nincs felkészülve a háborúra, mert figyelmen kívül hagyják a történelmet, "nem értik, hogy az atomháborútól senki nem lehet elég távol a bolygón".

A szuverén magyar kormány viszont "a ránk hagyományozott értékekre alapozva" 21. századi kihívásoknak megfelelő honvédséget épít - hangsúlyozta a miniszter.

Szólt arról is, hogy a honvédségnek a high-tech eszközökön kívül szüksége van az identitás megőrzésére is, ezért neveztek ki katonai identitásért felelős miniszteri biztost.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf idézte az Egri csillagok egy mondatát, amely szerint "a falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében".

"Ha meg akarunk maradni magyarnak, megőrizni személyes szabadságunkat és a nemzeti függetlenségünket, akkor hinnünk kell abban az erőben, amely a falak erejét adja: a védők lelkében" - fejtette ki.

Magyarország békét akar, ezért megteremti az ehhez szükséges erőt - hangoztatta a honvédelmi miniszter.

Címkék: honvédség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:08, péntek | Belföld

NGM: az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását

2024. Június 21. 12:05, péntek | Belföld

NGM: félremagyarázás helyett tények, nem vagyunk Európa legszegényebb országa

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el.

2024. Június 21. 12:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével

Háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Brüsszelben Manfred Weber vezetésével - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Berlinből nyilatkozva.

2024. Június 21. 07:53, péntek | Belföld

Meghosszabbította és kiterjesztette a Belügyminisztérium a vörös kódot

A HungaroMet előrejelzése alapján a Belügyminisztérium vasárnapig meghosszabbította és további vármegyékre is kiterjesztette a hajléktalanok egészségének megóvása érdekében elrendelt vörös kódot