Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Február 21. 18:13, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szándéknyilatkozatot írtak alá vasúttársaságok vezérigazgatói az európai vasutak fejlesztéséről

Szándéknyilatkozatot írtak alá vasúttársaságok vezérigazgatói az európai vasutak fejlesztéséről

Az európai vasutak fejlesztésére szándéknyilatkozatot írt alá 24 európai ország 32 vasútvállalati vezetője hétfőn Párizsban A vasút, a zöldebb és innovatívabb közlekedés motorja című konferencián mutatták be

- közölte a MÁV hétfőn az MTI-vel. A MÁV közleménye szerint a szándéknyilatkozat hangsúlyozza a leginkább környezetbarát motorizált közlekedési mód, a vasút kulcsszerepét az uniós klímacélok teljesítésében.

Az aláírók célul tűzik ki a szektor befogadókészségének növelését, ezért vállalják a munkavállalók között a nők arányának növelését, ezen kívül a vasút innovatívabbá tétele érdekében növelik a kutatási, fejlesztési és innovációs keretüket - olvasható a MÁV közleményében.

Kiemelték, a dokumentumban arra kérik az Európai Uniót és a nemzeti kormányokat, hogy fogalmazzanak meg konkrét nemzeti szintű célokat a modális váltás megvalósítása érdekében, támogassák a közlekedési módok közötti egyenlő versenyfeltételeket, biztosítsanak megfelelő forrásokat a vasút modernizálásához.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint kiemelte: a vasúti közlekedés környezetvédelmi, társadalmi szempontból a legfenntarthatóbb közlekedési mód, így piaci részarányának duplázódása nélkül nem lesz karbonsemleges a közlekedés Európában.

A MÁV tájékoztatása szerint az elnök-vezérigazgatója az eseményen bemutatta a magyar vasútvállalatok célkitűzéseit a befogadókészséghez kapcsolódóan, és felhívta a figyelmet a nagyobb volumenű stratégiai beruházások költségigényére.

A közleményben szerepel, hogy a MÁV-Volán-csoport 2022. március 1-jével "Közösségi közlekedés a zöld jövőért" címmel fenntarthatósági kampányt indít, amelyben felhívja a figyelmet az egyéni döntések fontosságára a közlekedési mód megválasztásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.