Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 01. 08:20, kedd | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Szaporodnak az avartüzek a térségben

Szaporodnak az avartüzek a térségben

Összesen 12 esetben kellett a megye tűzoltóinak szabadtéri tűzhöz vonulniuk az elmúlt hétvégén. Mindegyik esetnél a mezőn, a domboldalon található lángoló, parázsló száraz füvet kellett oltani.

A katasztrófavédelem arra kéri a lakosságot, hogy a szabadtéri tűzgyújtás szabályait tartsák be. Ne dobjanak el égő, izzó cigaretta csikket. A kijelölt tűzgyújtási helyen a tűz eloltásáról megfelelő módon gondoskodjanak, bizonyosodjanak meg róla, hogy a tűz valóban kialudt és a parázs sem izzik már. Ha erős szél fúj, inkább ne gyújtsanak tüzet, hiszen elég egy elfújt parázs darab, ha kellően száraz a környezet, pillanatok alatt lángra lobban.

Kerti hulladékot a hatályos jogi szabályozás szerint tilos égetni, a tiltás alól azonban az önkormányzat helyi rendeletben adhat felmentést, mely rendelet szabályozza az égetés feltételeit és körülményeit. Arról, hogy mikor lehet a kertben égetni, a helyi önkormányzatnál kell érdeklődni. Amennyiben az önkormányzatnak nincs ilyen rendelete, akkor nem szabad avart és kerti hulladékot égetni.

A legfontosabb, hogy soha nem szabad felügyelet nélkül égetni, és minden esetben gondoskodni kell a lángok eloltásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT