Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Január 25. 14:48, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Száztízmilliós fejlesztés a Neuzer kerékpárgyárban

Száztízmilliós fejlesztés a Neuzer kerékpárgyárban

A Neuzer Kft., az ország legnagyobb, magyar tulajdonú, független kerékpárgyára 110 millió forintból korszerűsítette üzemét, a cég a beruházásokhoz közel 40 millió forint támogatást kapott az uniótól és a magyar államtól.

Neuzer András, a cég fő tulajdonosának tájékoztatása szerint a fejlesztés során bővítették a festőüzem kapacitását, a végszereldében új szerelősort állítottak üzembe, ennek révén a kapacitás több mint egyharmaddal nőtt.

A vállalat a késztermék minőségének ellenőrzésre dinamikus terhelésvizsgáló berendezéseket vásárolt, ezekkel élethűen elő lehet idézni a kerékpáralkatrészekre és vázakra ható igénybevételt. A mérési eredmények feldolgozása segíti a minőség rendszeres ellenőrzését, illetve fejlesztésekkel javítható a kerékpárok minősége, közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

A Neuzer Kft. ezen túl speciális szállítópályák és -eszközök kifejlesztésével korszerűsítette a gyáron belüli anyagmozgatási és tárolási folyamatokat, többek között a különböző szintek között három teherlift beépítésével egészült ki a belső logisztikai rendszer.

Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. tavaly márciusban adta át új üzemépületét az Esztergomi Ipari Parkban. A társság teljes kapacitáson működve 130 főnek ad munkát és évente 140 ezer kerékpár legyártására képes. A cégcsoport Magyarországon több mint 170 főt foglalkoztat, forgalma 2012-ben elérte a 4 milliárd forintot. Kizárólag saját fejlesztésű és tervezésű kerékpárokat készítenek, termékeiket saját hálózatukban értékesítik.

A cégcsoport tagja a Marosvásárhelyen működő Neuzer Románia, ahol összeszerelő üzem és nagykereskedelmi raktár működik. A romániai vállalat évente 9500 kerékpárt értékesít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.