Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Szeptember 19. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Széles Gábor: le kell söpörni a bankok monopolhelyzetét

Széles Gábor: le kell söpörni a bankok monopolhelyzetét

Világszerte le kell söpörni a bankok monopolhelyzetét, tarthatatlan az az állapot, hogy az állam óriási pénzekkel feltőkésíti a pénzintézeteket – jelentette ki Széles Gábor nagyvállalkozó a Budapesti Corvinus Egyetem Spin-Off Klubjának rendezvényén. Hangsúlyozta, az élelmiszeriparra és a turizmusra kell építkeznie hazánknak - írja a Magyar Hírlap.

„Ha nincs alapanyagod, akkor csak egy pont lehetsz a termelési láncban, de ha rendelkezel a szükséges alapanyagokkal, akkor végigviheted az egész termelési láncot. A mezőgazdaságban van alapanyag, így ez a szektor húzhatja igazán Magyarországot, és az agrárium, az élelmiszeripar alapozhatja meg a gazdasági bővülést” – hangsúlyozta Széles Gábor, a Videoton Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, az alábbi stratégiai területet kell meghatározni, és azt minden eszközzel támogatni, erősíteni. „Az élelmiszeriparra, a turizmusra és ezen belül a gyógyturizmusra kell építkeznie Magyarországnak. Ezen kulcsterületek elegendők lennének ahhoz, hogy elinduljunk felfelé”.

Széles Gábor úgy fogalmazott, jelenleg olyan gazdasági helyzetben van az Európai Unió és Magyarország, hogy tíz-húsz év, mire látható jelei lesznek a javulásnak. „Odajutottunk, hogy az unióban már nemcsak a bankrendszereket kell feltőkésíteniük az államoknak és a közösségnek, hanem országokat kell megtámogatni és komoly összegekkel talpra állítani. Világszerte le kell söpörni a bankok monopolhelyzetét” – szögezte le a nagyvállalkozó. A fiatal értelmiségieket és a pályakezdőket arra buzdította, hogy néhány évig próbálják ki magukat külföldön, ismerjék meg a nyugati szemléletet és a nyugati gazdasági gyakorlatot, majd jöjjenek haza, és itthon, saját maguk jóléte és az ország gazdaságának érdekében kamatoztassák a tudásukat, és gyarapítsák a nemzetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma