Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 22. 07:41, szerda | Helyi
Forrás: lvp/Hogyan tovább Esztergom

Széleskörű összefogással lendíthető fel az esztergomi turizmus

Széleskörű összefogással lendíthető fel az esztergomi turizmus

Csak komoly regionális, önkormányzati és civil összefogással lendíthető fel az esztergomi turizmus – fejtették ki a meghívott szakemberek hétfőn a Hogyan tovább Esztergom rendezvénysorozat aktuális programján.

Hétfő este a Balassa Bálint iskolában a „Hogyan tovább Esztergom?” elnevezésű rendezvénysorozat negyedik előadása az esztergomi turizmus kérdéseire, problémáira keresett válaszokat. Az est meghívott turisztikai szakemberei Zeller Tibor, Koditek Pál és Rezi-Kató Gábor voltak, akik Heer Ádám moderálása mellett a „két órás” turizmust, Esztergom szállás- és vendéglátóhelyeinek adottságait, helyzetét elemezték a közönség soraiban helyet foglaló helyi vendéglátó és szállásadó vállalkozókkal együtt. A szakemberek szerint az esztergomi turizmus csak komoly regionális, önkormányzati és civil összefogással lendíthető ki jelenlegi tetszhalott állapotából.

Az est első kérdésköre az új turisztikai tendenciákat vizsgálta. Zeller Tibor, a Hotel Visegrád, valamint a Reneszánsz és a Sirály éttermek tulajdonosa szerint az elmúlt két évtizedet vizsgálva kijelenthető, hogy igen pozitív hatása lett a különböző cafeteria rendszereknek a belföldi turizmusra.

Koditek Pál a Cathedralis Tours vezetője SWOT elemzéssel vizsgálta az esztergomi turizmus erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyeit. Megjegyezte; Budapest közelsége éppen annyira hátrány, mint előny. Komoly lehetőséget lát a kulturális, illetve a sportturizmusban.

Széleskörű összefogással lendíthető fel az esztergomi turizmus

Rezi-Kató Gábor, a Vármúzeum igazgatójának véleménye, elengedhetetlenül fontos, hogy a várhegyen lévő turisztikai látványosságok, egységek összehangolt programok keretében várják az ide látogatókat.

Heer Ádám stratégiai marketing manager szerint elsődleges feladat Esztergom egyértelmű pozicionálása a turisztikai piacon.

A rendezvény végén összegzéseként a szakemberek megállapították, hogy az esztergomi turizmus fellendítésének alapköve a helyi infrastruktúra fejlesztése, az egységes városmarketing és turizmus politika, majd ezt követően széleskörű összefogásra, együttműködésre van szükség a Dunakanyar önkormányzataival, kormányzati szervekkel, turisztikai szakemberekkel, helyi vállalkozókkal és az egyház képviselőivel.

További részletek a Hogyan tovább Esztergom oldalon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.