Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 23. 18:26, csütörtök | Helyi

Szenior örömtánc Esztergomban is

Szenior örömtánc Esztergomban is

Az Alzheimer Világnap és Világhónap rendezvényeihez kapcsolódva örömtáncoltak a szép korú hölgyek és urak ma délután a Széchenyi téren.

Az Alzheimer Világnapot 1994-ben indította útjára a Nemzetközi Alzheimer Társaság (ADI) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) támogatásával és mára már több mint 80 ország vesz részt benne. Hazánk 2011-ben csatlakozott ehhez a rendezvényhez.

Minden év szeptember 21-én, tömegek részt azokon az eseményeken, amelyeknek célja, hogy felhívják a figyelmet az Alzheimer Világnapra. Az ADI és a helyi Alzheimer Társaságok hatodik éve szeptemberben tartják az Alzheimer Világhónapot. A globális kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a demenciával élők drasztikusan növekvő számára.

A Világhónap egyik fontos eseménye a szenior tánc, ugyanis tudományos kísérletek igazolják, hogy a rendszeres táncolás hatására a demencia kialakulása 76%-kal késleltethető.

A szenior örömtáncnak azért van különösen nagy jelentősége, a demencia késleltetésében, mert a könnyen elsajátítható és nem megterhelő mozgá, valamint a közösségi élmény mellett az agyat is tornáztatja. Javítja a memóriát, az orientációt, nem igényel előzetes tánctudást.

A baráti hangulatú, minden kényszertől és elvárástól mentes órák enyhítik az idős emberek esetleges elmagányosodását, visszavezetik őket a közöségi élet területére.

Ehhez a kezdeményezéshez kapcsolódott a mai, esztergomi örömtánc is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.