Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Augusztus 19. 16:19, kedd | Helyi
Forrás: kemoh.hu

Szent István nap és az új kenyér ünnepe Sárisápon

Szent István nap és az új kenyér ünnepe Sárisápon

Három napos ünnepségsorozatot rendeztek Sárisápon 2014. augusztus 15-17. között államalapító királyunk és az új kenyér tiszteletére.

Az esemény kapcsán került sor a településen megrendezett kiállítások megnyitójára is. A kiállítók helyi terményeket (Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete), régi konyhai eszközöket, bútorokat („Dédanyáink konyhája”) és az I. világháború kitörésének 100. évfordulója kapcsán fegyvereket, lőszereket és korabeli dokumentumokat, könyveket mutattak be.

Szent István nap és az új kenyér ünnepe Sárisápon

Augusztus 16-án ellátogatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke Kollár Károly polgármester és Tóthné Putz Erika jegyző társaságában díjakat adott át Sárisáp legszebb kertje és legszebb udvara tulajdonosainak és a település kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárainak, valamint a megye képviseletében átvett egy megszentelt kenyeret.

Popovics György köszöntőjében méltatta Szent István király érdemeit és kiemelte, hogy a fejlődés érdekében napjainkban is összefogásra van szükség. A környék bányászmúltjával kapcsolatban felidézte személyes emlékeit, majd elmondta, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat is csatlakozott az Észak-Dunántúli Nemzetközi Bányászati Klaszterhez, melynek céljai között – a hagyományőrzés, munkahelyteremtés mellett – szerepel a hazai ásványvagyon kitermelése, bányák újranyitása is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.