Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Április 11. 11:01, vasárnap | Külföld
Forrás: Index

Szenzációs áttörés: Pfizerrel olthatók lesznek a 12 év fölöttiek

Szenzációs áttörés: Pfizerrel olthatók lesznek a 12 év fölöttiek

A Pfizer a kínai gyártókat leszámítva elsőként indított klinikai vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a Covid–19 elleni védőoltása hatékony és biztonságos-e gyermekek számára.

A vizsgálat a vártnál is jobb eredményt hozott. Eszerint az oltás a 12–15 éves korosztályban még a felnőttek körében tapasztaltál is hatékonyabb, konkrétan 100 százalékos eredményt mutatott a tanulmány szerint.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a gyártó már be is adta az amerikai hatóságoknál a védőoltás engedélyezési kérelmét erre a korosztályra. A Pfizer eddig is a konkurensei előtt járt, mivel a koronavírus elleni védőoltását egyedülálló módon nem 18, hanem 16 éves kortól lehet beadni már most is. Ez azt jelenti, hogy az érettségire készülők oltásának már most sincs elvi akadálya, a következő tanév kezdésére pedig már a fiatalabb korosztály is olthatóvá válhat. „Jó lenne, ha a nyári táborok, családi vakációk idejére a gyerekek is védetté válhatnának” – vélekedett a kérdésről Yvonne Maldonado, a Stanford Egyetem fertőző betegségekkel foglalkozó professzora a FOX Newsnak adott nyilatkozatában.

Az AP amerikai hírügynökség rámutat, hogy a világjárvány leküzdéséhez elengedhetetlen a gyerekek beoltása, nem beszélve arról, hogy normalizálná az oktatást, és elősegítené a fiatalok visszatérését az iskolákba. Az amerikai FDA várhatóan megadja majd erre az engedélyt. Az jelenleg nem ismert, hogy a gyártó mikor folyamodik az európai hatóságok hasonló engedélyéért.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.